Létrehozva: 2019.11.06.

Visszatérnek a zombik: Gyurcsány emberei a fővárosi cégekben

Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon szocialista kormányzásának több kulcsfigurája is jól fizető állásokhoz jutott a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó cégekben. Minden arra utal, hogy Karácsonnyal együtt visszatértek a hatalomba Gyurcsány megbízható emberei is.

Draskovics Tibor, Katona Tamás, Gál J. Zoltán és Kolber István – csak pár név azok közül, akiket a balliberális többségű Fővárosi Közgyűlés kulcspozícióba emelt kedden. Ők mindannyian kormányzati tisztséget töltöttek be a Gyurcsány-kormányok alatt, és a nevük visszavonhatatlanul összefonódott a 2010 előtti balliberális világgal. Gyurcsány Ferenc bukott emberei most mégis visszakapaszkodtak a hatalomba, első lépésként a fővárosi cégeket szállták meg.

Draskovics Tibor, Gyurcsány egykori pénzügy-, valamint igazságügyi és rendészeti minisztere lesz a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. igazgatósági tagja. A politikus nevéhez több megszorító intézkedés is kötődik.

Bekerült a közlekedési cég felügyelőbizottságába Katona Tamás, aki Gyurcsány miniszterelnöksége alatt a pénzügyminisztérium politikai, illetve közigazgatási államtitkára volt. 2014 szeptemberétől 2016 júliusáig pedig az MSZP pártigazgatójaként kereste a kenyerét. Neve sokaknak onnan ismerős, hogy pénzügyi vezetőként kulcsszerepe volt a 2006-os magyar költségvetés hiányának elhallgatásában. 2006-ban Magyarország a világ második legnagyobb költségvetési hiányát halmozta fel.

A Budapesti Városüzemeltetési Holding (BVH) elnökségi tagja lett Lakos Imre, aki korábban a szocialista Molnár Gyula mellett volt Újbudán alpolgármester. Kettőjük múltja korántsem patyolat tiszta: a Kopaszi-gát építése körüli ingatlanmutyi miatt Molnárt nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre, Lakost pedig hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon.

Lakos mellé beültették a BHV igazgatóságába Gál J. Zoltánt, a Gyurcsány Ferenc-féle Miniszterelnöki Hivatal (MEH) politikai államtitkárát, a Népszava volt főszerkesztő-helyettesét, a Vasárnapi Hírek egykori főszerkesztőjét. A cég felügyelőbizottságába került a DK-s Élő Norbert, aki alulmaradt Pokorni Zoltánnal szemben a Hegyvidéken.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. (BFVK Zrt.) igazgatója lett a DK-s Kolber István is, aki a második Gyurcsány-kormány regionális fejlesztésért felelős tárca nélküli minisztere volt.

Nem maradt pozíció nélkül Szabó Zoltán sem, aki a Fővárosi Csatornázási Művek felügyelőbizottsági tagja lett. A politikus a Horn-kormány alatt a közoktatási minisztérium politikai államtitkára volt, később a VII. kerület MSZP-s polgármestere lett. A politikus 1994 és 2010 között a szocialista párt országgyűlési képviselője volt, a pártszakadáskor átpártolt a Demokratikus Koalícióhoz.

Vagyis minden jel szerint Karácsony Gergely főpolgármesterré választásával tulajdonképpen egy ember, Gyurcsány Ferenc járt igazán jól.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

life.hu

Az igazi répatorta titka: ez a recept még a Nyuszikának is ízlene

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Nem tanácsolják az amerikaiaknak a franciaországi utazást

POLITIK

Orbán Viktor: Brüsszel nem tiszteli a szuverenitást

POLITIK

Soros dollármédiája próbálja támogatni Magyar Pétert

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat