POLITIK

Zsíros falathoz jutott Vágó István

Már biztos nagyon éhes volt, miközben várt a sorára. A hűséges csatlóst nyilvánvalóan a Gyurcsány-klán jutalmazta meg. Dolgoznia persze szinte semmit sem kell.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A politikai kegyencek egész sora juthat most zsákmányhoz. Az Index által leközölt lista legnagyobb sztárja kétségkívül Vágó Istváné. Az egykor szebb napokat látott, a sztárszerepből régen kikopott gyurcsányista híresség most nyilvánvalóan a lopott rózsadombi Apró Antal villában demokratát játszó Dobrev- Apró- Gyurcsány-klántól kapott egy zsíros jutalomfalatot.

Vágó István afféle kegyencként beleülhet a BKV-leányvállalat Vasúti Járműjavító Kft felügyelőbizottságába. Ezt kínjában azzal találta indokolni,hogy a cég tevékenysége közelebb van az eredeti végzettségéhez, mint a tévézés. Vágó ugyanis eredetileg vegyészmérnök. Hogy ennek mi köze a vasúti járműjavításhoz, ne kérdezze senki.

Fb-tagként havonta 149 ezer forintot vág zsebre, amiért gyakorlatilag szinte semmit sem kell csinálnia, ez a politikai lakájoknak járó szokásos ingyenpénz.

A 444 más politikai kegyenceket is talált a listán:

„Régi ismerős a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. fb-tagjelöltjei között Bőhm András egykori SZDSZ-es politikus, volt fővárosi frakcióvezető.

Hegyi Gyula korábbi MSZP-s képviselő és pártalelnök nemhiába írt filmritikákat is újságíró korában: ha elfogadják az előterjesztést, a Budapest Film Zrt. felügyelőbizottságában kamatoztathatja azokat a minimálbér másfélszereséért.

Lassan kamatozni kezd az is, hogy a szocialista Komjáthi Imre egyszer odaláncolta magát az esztergomi Suzuki-gyár kerítéséhez: elnök lehet a Budapest Esély Nonprofit kft fb-jében, igaz csak a minimálbér kétharmadáért.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?