Létrehozva: 2024.01.26.
Módosítva: 2024.01.26.

Miért a Nike Dunk kötelező darab minden sneakerhead gyűjteményében?

A Nike Dunk viharos története akár egy jó tévésorozat cselekménye is lehetne.

Szerző PR cikk

A kapós sneaker 1985-ben debütált fiatal amerikai egyetemi sportolók lábbelijeként, amit az egyes csapatok színeiben gyártottak. A ’90-es években, amikor a Nike Dunk mainstream népszerűsége csökkent, a gördeszkások fedezték fel. Így kezdődött a ’80-as évek sneakere második élete. 1998-ban a brand felelt meg a gördeszkások igényeinek olyan változásokkal, mint a nejlonból készült nyelv. Az új színváltozatoknak és az eredeti mintáknak köszönhetően a Nike Dunk a sneakerheadek vágyainak tárgya lett. A Jeff Staple által tervezett „Pigeon” modell 2005-ös premierje majdnem zavargásokhoz vezetett Manhattanben. Ma a termékcsalád népszerűsítése fontos része a Nike stratégiájának, ami a kifejezetten a gördeszkásoknak szánt cipő- és ruházati széria, azaz az SB részleg fejlesztéséhez kapcsolódik. A Nike Dunk a streetwear ikonok körében is népszerűvé vált, és számos érdekes kollaborációnak köszönhetően a lépő iránti őrület folytatódik.

Fotó: jdsports.hu

Nike Dunk – a cipő, ami történeteket mesél

A Nike Dunk egyszerű és sokoldalú, ugyanakkor lehetővé teszi, hogy szabadon kísérletezz a színekkel, így nem meglepő, hogy a modell örökre a B-boy stílusának és a streetwear történetének része lett. A Nike Dunk High széria megőrizte a brand ’80-as évekbeli kosaras cipőire jellemző sziluettet, de a ’90-es években egy rövidebb szárú változat, a Nike SB Dunk Low meghódította az utcákat. A Nike Dunk tükrözi a zenei, a művészeti és popkulturális trendeket. A limitált kiadású modellek megalkotásakor a tervezők többek között a sanghaji templomokból, a mexikói kultúrából, klasszikus mesékből, homárokból és a Jedi lovagok jelmezeiből merítettek már ihletet. Annyi lehetőség van, hogy minden streetwear-rajongó valószínűleg rábukkan egy olyan modellre, ami 100%-ban kifejezi őt. A JD üzletben megtalálod a Nike Dunk legújabb változatait: modern részletekkel felpörgetett férfi retró modelleket és női Nike Dunk lépőket olyan színekben, amik éppen most hódítják meg a streetwear világát. És ne feledkezzünk meg a laza stílus legfiatalabb rajongóiról sem – a szuperkényelmes Nike Dunk őket is várja! A gyerek és junior modellek nem hagynak cserben sem a gördeszkás rámpákon, sem az iskolába menet közben. Joggerrel, lezser ruhákkal és rövidnadrágokkal együtt retró lazaságot kölcsönöznek minden szettnek.

Fotó: jdsports.hu

A gördeszkás rámpáról a ruhatáradba

Az okok, amikért a Nike Dunk cipőt a gördeszkások megszerették, még mindig aktuálisak. A Nike 2002-ben egy Zoom Air tompító rendszerrel és bélelt nyelvvel ellátott változatot, a szupernépszerű Nike SB Dunk Low modellt kínálta rajongóinak. Mitől olyan kényelmes ez az ikonikus sneaker? A sima, fényes bőrből készült felsőrész jól idomul a lábfejhez, fokozatosan lágyul és egyéni jelleget ölt. Léteznek velúr, vászon és műbőr elemekkel díszített változatok is, de mindegyikben közös a könnyedség és a tartósság. A lábfejnek támogatást biztosító felsőrész, a habos betét és a rugalmas talp garantálja azt a stabilitást és kényelmet, amit először a sportolók, később pedig a streetwear-rajongók megszerettek. A pivot pointtal ellátott cup-sole talp védelmet nyújt a csúszós talajtól anélkül, hogy a mozgás dinamikájába beavatkozna. Még ha nem is keresel olyan cipőt, ami jól tapad a deszkán, vagy nem gyűjtesz deadstock modelleket, garantáljuk, hogy tetszeni fog a Nike Dunk lépő. Nézd fel a JD webshopjára, és győződj meg róla személyesen!

Fotó: jdsports.hu

 

 

Szerző PR cikk

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy bajban Ukrajna, se drónja, se légvédelme, az oroszok újabb súlyos csapást mértek rájuk

origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

borsonline.hu

"Soha többé!" – fontos döntést hozott a ma hatvanéves Varnus Xavér

vg.hu

Itt vannak az otthonfelújítási program részletei

metropol.hu

Kitálaltak kapcsolatukról a Házasság első látásra párjai

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

ripost.hu

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

PR

Lesz egynapos autópálya matrica? (x)

PR

Ez lehet a vége, ha nem tároljuk megfelelően a kerti szerszámokat

PR

A konditerem akár kifutóvá is válhat… (x)

PR

Megjött a nagy hír: Melanie C, a Spice Girls sztárja a szegedi Deja Vu Fesztiválon ad koncertet (x)

PR

Tornacipő tavaszra – milyen színek lesznek a legdivatosabbak? Milyen márkákat érdemes ismerni? (x)

PR

Női energiák mozgatják az idei Gourmet fesztivált