Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2016.01.30.

Műanyagpohár kontra vörösiszap: ez kiverte a biztosítékot!

Rekop György (humorista, TrollFoci) írása a ripost.hu-nak. Bloggerünket ezúttal a közelmúlt két bírósági ítélete hozta ki a sodrából.

Nem telik el úgy hét, hogy ne történjen olyan dolog, ami miatt ne dobnám el a nem létező hajamat. Ami most rálépett a pumpára, az a „pohár kontra vörösiszap”-dolog.

Lehet, hogy van olyan, aki most nem érti, miről beszélek, ezért röviden leírom. 2015. szeptember 4-én volt az ominózus nulla-nullás magyar-román meccs, ami alatt és után történt, ami történt. Volt egy incidens, ahol is egy szurkoló műanyagpoharat dobott a rendőrök felé. 3 év letöltendőt kapott.

Az indoklás az volt – ez a kedvenc részem a jogban: a HA –, hogy a mozdulat mit okozhatott volna, ha… 3 év az Azkabanban, dementorok között…

2010. október 4-én átszakadt a MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. tulajdonában lévő Ajkai Timföldgyár Kolontár és Ajka között létesített, 400×600 m-es vörösiszap-tárolójának gátja. Tíz ember meghalt, a sérültek száma több mint 150, és a Torna-patak teljes élővilágát kipusztították.

A magyar kormánynak összesen 38 milliárd forintba került a vörösiszap-katasztrófát követő károk helyreállítása, ebből 21 milliárd forintot a környezeti elemek helyreállítása emésztett fel. Bűncselekmény hiányában senkit sem vontak felelősségre.

A mérleg egyik serpenyőjében 10 emberélet, a másikban egy szaros műanyagpohár! És a pohár a nehezebb. Ez hogy lehet? Ezt miért lehet megcsinálni a XXI. században, Európában?

 

No comment!

Közzétette: TrollFoci – 2016. január 28.

Persze költői kérdések sokaságát tehetem most fel. Nyugodtan gyűjtsünk biometrikus adatokat a szurkolókról, mert ők sokkal veszélyesebbek a társadalomra, hisz bárkit megdobálnak műanyagpoharakkal! Milyen szerencséje van Stohl Andrásnak, hogy bekokainozva ütötte el az öreget, mert ha műanyagpohárral dobálja meg bedrogozva, az 6 év…

Persze tudom, hogy a futballszurkolók sem szentek, és nem is akarom őket védeni, de egész egyszerűen nem értem, hogy lehet ennyire durván szembemenni a társadalmi normákkal és a keresztény értékrenddel. Kérdem én: az állam ezek után hogyan akarja betartatni a törvényeket? Ez a társadalomnak is üzenet, és elég negatív üzenet.

De mindegy, én nem szólok bele, csak elmondtam a véleményem. Nálam ez most nagyon durván kiverte a biztosítékot, és tudom, hogy másoknál is…

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

mandiner.hu

Sajtóhír: az OBI tulajdonosa megrendezte halálát és Oroszországba menekült

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

travelo.hu

Egészen őszig zárva tart az ország egyik legmagasabb pontján fekvő turistaház

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-