Létrehozva: 2024.04.29.

Meseváros a Belvárosban: befejeződött a Szabadság téri játszótér felújítása

Már látogatható a felújított Szabadság téri játszótér.

Belváros legújabb játszóterét április végén az V. kerületi családok egy nagyszabású megnyitó esemény keretében vehették birtokba, ahol koncertekkel, gyermekműsorokkal, bábjáték-automatával, arcfestéssel, lufihajtogatással, óriásbubi-show-val várták a látogatókat.

 

Belváros Önkormányzata a klímatudatos és hatékony vízgazdálkodási szemlélet jegyében, innovatív technológiák alkalmazásával újította meg a Szabadság tér délnyugati oldalán található játszóteret. A projekt keretében a legnépszerűbb játszóeszközöket felújították, új, akadálymentes játékokat telepítettek, és a zöldfelületet is bővítették.

A Belvárosban az elmúlt két évben négy új játszóteret adtunk át: a vadonatúj Bástya parkban esővédett játszóteret, a Hild téren Kufli játszóteret, a Tesz-Vesz Óvodában több szintes játszóházát mászófallal, trambulinnal és most a Szabadság téri játszóteret. Mindez a belvárosiak összefogásának a sikere!

- mondta Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros polgármestere. Belváros Önkormányzata 2024 januárjában a belvárosi szülők kezdeményezésére, önként vállalt feladatként, a lakók javaslatai, észrevételei alapján megvalósuló közösségi tervezéssel kezdett bele a Főváros gondatlansága okán leromlott állapotba került Szabadság téri játszótér felújítási munkálataiba, ahogy erre korábban a szintén a Főváros Önkormányzatának hiányos üzemeltetésében álló Hild tér esetében is szükség volt. 

A játszótér felújítása során a korábban itt található, közkedvelt játszóeszközök egy részét felújították, és számos új elemmel is bővítették a teret. A gyerekek a jövőben már nemcsak a felújított kisvonaton, de egy csúszdával egybekötött kockaváron, többféle hintán, forgó játszóelemeken, trambulinon, és egy speciálisan kialakított, akadálymentes homokozóban is játszhatnak. A játszótér központi része ütéscsillapító és vízáteresztő gumiburkolatot kapott, amelynek részeként egy egybefüggő kismotorpályát is kialakítottak.

A játszótér megújítása során nem csak a játékokra, de a zöldfelületre is nagy hangsúlyt fektettek. A téren 4 új fát ültettek, ezzel 21-re emelve a fák számát, és a zöldfelületet közel 900 négyzetméterre növelték. A növények vízellátásáról gyökéröntöző berendezés gondoskodik.

 A projekt során kiemelt figyelmet fordítottak a gyerekek biztonságára: a korábbi négy bejáratból kettőt megszüntettek, a megmaradó két bejárat pedig egy-egy kaput kapott, így a játszótér zárhatóvá vált.

origo.hu

Dráma Oroszországban: Putyin példátlan lépést tett

ripost.hu

Hideg zuhany: eltiltották a magyar sportolót, nem indulhat a párizsi olimpián

borsonline.hu

Döbbenet, ami Szoboszlaival történt a Liverpoolban, így jutott a mennyből a pokolba

magyarnemzet.hu

Fordulópont Brüsszelben: Magyarország nyerhet Von der Leyen kapitális hibája után

metropol.hu

Megállíthatatlan: focipálya méretű aszteroida közeledik a Föld felé

magyarnemzet.hu

Világháborús bejelentés, uniós ország csapatai indulhatnak Ukrajnába

ripost.hu

Dubajban és New Yorkban is sztár a 14 éves Sávolt Karolina

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

ripost.hu

Szakított a Házasság első látásra sztárpárja

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Ezt a három csillagjegyet nagy szerencse éri, míg a Nap és az Uránusz együtt áll

origo.hu

Ne maradjon le! Foglaljon most időpontot álmai nyaralására egy titkos horvát tengerparton! (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-