Létrehozva: 2016.01.19.

A "természetes" az új bio

A vásárlók kezdenek elpártolni a "bio" feliratú termékektõl, mert drágának tartják. Ezért mit csinálnak a gyártók? Amerikában már átcímkézik õket...

Szerző Sárosy Mariann

Amerikában a tudatosan vásárló anyukák már kezdenek leszokni a bio vagy organikus termékekről, mert ahogy meglátják a feliratot, az jut eszükbe, hogy drágább, mint a többi. Ezért a termelők és a gyártók kezdik inkább "természetes" vagy más hasonló szóval illetni ezeket az árucikkeket.

Megkérdeztünk egy hazai termelőt és egy bioboltost, hogy tartanak-e ők is attól: előbb-utóbb nekik is át kell csomagolniuk az áruikat.

Nálunk nemcsak a drágaságot kötik hozzá a bióhoz, hanem azt is hiszik, hogy rosszabb minőségű: kicsi, göcsörtös, kukacos a biozöldség

 - meséli Gonda Anna, a bioborokat készítő Anna Borház képviselője. Õk a pincéjük borait a MOM Park melletti biopiacon árusítják, ezért alaposan rálát a vásárlók szokásaira.

A borok esetében pont nincs szó arról, hogy a bio drágább lenne. Mégis arról vannak meggyőződve, hogy az készít bioborokat vagy más termékeket, akinek nincs pénze technológiára.

A kimért helyett inkább csomagolt árukkal foglalkozó bioboltos viszont másképp látja: szerinte ide még nem ért el az, hogy a bio szóhoz negatív dolgokat kapcsolnának a vásárlók.

Éppen hogy azt keresik - ahogyan én is -, hiszen csak így tudom, hogy tényleg ellenőrzött termékért adok ki több pénzt. Az, hogy természetes vagy natúr, még nem jelent semmit. A bio viszont egy minősítés, amit nehéz elnyerni és garantálja, hogy valóban egészséges az adott áru.

A bio élelmiszereknek tehát itthon sem tökéletes a renoméjuk: arról azonban még nincs szó, hogy elkezdenék őket átnevezgetni. Bár olyan borászról régóta tudunk, aki nem írja rá a boraira, hogy bio, pedig a kezdetektől az - valószínűleg ő is attól tart, hogy úgy inkább a hibákat keresnék a borában.

Szerző Sárosy Mariann

Ez is érdekelhet

origo.hu

Borzalmas csapás érte a Real Madrid világsztárját

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

metropol.hu

Hatalmas lyukat találtak a Földön, a mérete még a kutatókat is meglepte

mandiner.hu

Czutor Zoltán: Magyarországnak nincs esélye kilábalnia abból a bűzlő pokolból, ahol most tart (VIDEÓ)

ripost.hu

Ekkor nézz fel az égre: minden kívánságod valóra válhat május elején

magyarnemzet.hu

Elmarad Ronnie O’Sullivan és Judd Trump álomelődöntője

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-