Létrehozva: 2016.01.19.

Kifulladóban a blokád, káosz a taxisoknál

Az egyik fuvarozó cég szendvicset küld a tüntetõknek, a másik nem engedi, hogy kimenjenek vállalkozóik. A többség már azt sem tudja, voltaképpen miért állnak még ott.

Hétfő éjjel érkezett a legkritikusabb pontjához a taxisblokád. Egy ponton csak tíz autó maradt a téren, az egyik taxis pedig a %RIPOST%-nak azt nyilatkozta, bevallja,

arról beszélgettek, bárcsak feloszlatná őket a rendőrség, ne nekik kelljen szégyenszemre feladni.

Kitartottak azonban, és reggelre érkeztek újabb autók is, hogy erősítsék őket, de a hangulat egyre laposabb. „72 órája ülök itt, és voltaképpen azt sem tudom, miért” – mondta az egyik taxis hölgy, aki a petíciót átnyújtók között volt tegnap.

Nincs összhang

Õ egy olyan autóban járatja a motort, amelynek a tetején fent van a taxitársaság táblája. Akadnak azonban olyanok is, akik leragasztották matricáikat, eltitkolva, hol dolgoznak. „Van fuvarozó társaság, amelyik engedi, hogy kijöjjünk, van, amelyik nem. A Max Taxi tegnap teát és szendvicseket küldött nekünk, mások azonban nem engedik ki a vállalkozóikat” – mondja a nő, majd hozzáteszi: miközben ők, akik a kemény maghoz tartoznak, kinn fagyoskodnak napokon át, a taxisok többsége nem foglalkozik a blokáddal, vígan szállítják utasaikat.

Sem nagy szervezésről, sem összetartásról nincs itt szó, főleg nem a blokád második napján. A kinn lévők elkeseredettek, már csak a becsületük tartja ott őket.

Az érdekképviselőjük szerint sem kell a blokád

A hölgy elmondja: az Országos Taxis Szövetség elnöke, Metál Zoltán kedden sajtótájékoztatót hívott össze, arra azonban őket nem hívta meg.

"Emberileg megértem, hogy elgurult a gyógyszerük,

és az igazságérzetük ezt diktálja, de szerintem a blokád nem tesz jót a szakma megítélésének" - mondja Metál, aki már múlt héten feljelentést tett a Főügyészségen. "Nekünk az a dolgunk, hogy feltárjuk a törvénytelenségeket, és felhívjuk a jogalkotók figyelmét" - mondja az elnök, aki a kamarával, az érdekképviseletekkel és  fuvarszervező társaságokkal közösen tartott sajtótájékoztatót.

Egyre ellenszenvesebbé válnak

Közben sok minden történik, amitől egyre ellenszenvesebbé válnak a taxisok. A "blokádolók" óhatatlanul is az ablakot letekerve dobálják ki a szemetet, amitől a Deák Ferenc tértől az Andrássy útig tartó szakasz szinte szemétdombbá változott.

A Facebookon már olyan komment is akad, melynek írója abban reménykedik, hogy a taxisblokád után a szemetelés ellen lesz majd tüntetés.

De már a környékbeli boltosok is kiakadtak: megcsappant ugyanis hétfő reggel óta a forgalmuk. „Lehet, hogy többen jönnek most be, de taxisok, akik csak kávét isznak. Eközben

a törzsvásárlóink meg nem tudnak leparkolni, így ők nem is jönnek. Ez hatalmas forgalomkiesés”

– mondta az egyik szendvicsező alkalmazottja a %RIPOST%-nak. A helyzetnek láthatón csak a turisták örülnek, akik még az emeletes buszok tetején állva is kedélyesen integetnek az út szélén rostokoló taxisoknak, mintha legalábbis a cirkuszban lennének.

Nem úgy a magyar autósok, akik ha le sem tekerik az ablakot, a szájukról azért leolvasható néha, ahogy szidják a taxisokat és éltetik az Ubert.

„Éjjel még a rendőrök is meglepődésüknek adtak hangot, miután egy autó 3 percig állt a piros lámpánál, majd

mikor a lámpa zöldre váltott, a vezető letekerte az ablakot és kiordított, hogy „rohadt taxisok, hajrá, Uber!”

-   mondja a hölgy, miközben a vállát vonogatja. Szinte kérdés nélkül is egyértelmű, nem tudják, miért vannak ott, nem tudják, meddig lesznek ott, de a becsületük miatt most már kénytelenek maradni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Menekülnek az ukránok, itt az oroszok megsemmisítő csapása

origo.hu

Újabb eligazítást tartott a Présember, mutatjuk, kiket hívott meg

borsonline.hu

Hét csillagjegy, akire nagy változások várnak májusban

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

mindmegette.hu

Sokkot kaptak a Lidl dolgozói, amikor meglátták, mi van a banánoskartonban

mandiner.hu

Már megint a magyarok?! Olaszországban attól félnek, hogy a történelem megismétli önmagát

origo.hu

Temetőben ünnepeltek volna Polgár Árpádék, de kidobták őket

travelo.hu

Magyar fotós készített bravúros képeket az Etna füstölgő krátere felett

metropol.hu

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-