Létrehozva: 2016.10.20.

Micsoda hiba: gyulladásnak nézték a térdszalagszakadást

A fiatal fiú életét örökre megváltoztatta balesete. A történtek óta azért küzd, hogy õ maga orvos legyen, és ne tévedjen...

A fiatal fiú focizni indult, de a játék közben történt baleset az egész nyarát megpecsételte. Sosem felejti el azt a napot, mert mindent megváltoztatott... A 18 éves Kerekes Dávid a %Ripost% -nak mesélte el történetét.

– Egy szerencsétlen mozdulat után, amikor a kapuban álltam, megcsúsztam és a térdemre estem. Az kifordult a helyéről és hatalmasat reccsent. Lábra álltam, és az első lépésemnél a helyére ugrott, amitől összeestem. Ekkor jöttem rá, hogy sajnos nagy a baj.

– mondta Dávid, aki a történtek után hazabicegett, és otthon lejegelte térdét, azt remélve, hogy attól jobban lesz. De hiába. Édesanyja bevitte őt az egyik budapesti kórházba. A fiú helyzetét fájdalmai mellett nem könnyítette meg, hogy az orvos mogorván és lekezelően beszélt vele. Dávid állítja: csak másodpercekre nézett rá a doki, s odavetette: biztosan csak gyulladása van.

– Megjegyzem, a sérült térdem a duplájára volt dagadva, és gyakorlatilag alig bírtam járni. Azt mondta, hogy pihentessem, kenjem be gyulladáscsökkentővel, és pár nap múlva teljesen elmúlik.

Mivel a fájdalom nem csökkent, Dávidék inkább magánorvoshoz mentek. Ott egy alaposabb vizsgálat után kiderült,hogy a fiúnak szalagszakadása van. Részben a késői diagnózis miatt a fiúnak hónapokig nagyon rossz volt a térde, de mázlija volt, s felépült.

Akkor elhatároztam ,hogy orvos szeretnék lenni és más embereken segíteni, hogy ne ilyen "doktorokhoz" kelljen járnia az embereknek

– tűzte ki céljának a fiú, aki idén végzi el a középiskolát, és azt mondja, minden erejével azon lesz, hogy álmát megvalósítsa. Az orvos ellen azonban nem tervez semmilyen lépést tenni...

– Bár a térdgyulladást és szalagszakadást nem olyan nehéz összekeverni, a sérülés súlyossága egy alaposabb vizsgálattal könnyen megállapítható – magyarázta lapunknak egy neve elhallgatását kérő orvos. – Dávid orvosa hibázott, mert a fiút a csontok és ízületek állapotfelmérésére is alkalmas MR-vizsgálatra kellett volna küldenie.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Játék nélkül juthat fel az elit vb-re a jégkorong-válogatott

origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

origo.hu

Madeleine McCann tragédiája: szomorú évfordulóhoz érkezett a világ leghíresebb gyerekeltűnési ügye

mandiner.hu

Fizetett propagandistákkal akarja lejáratni ellenfeleit Magyar Péter

ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-