Létrehozva: 2016.11.25.

Ezért nem született ítélet a lúgos támadás ügyében!

Mind az áldozat, mind a vádlott elégedetten távozott a tárgyalóterembõl a másodfokú tárgyalás elsõ felvonása után.

Ennél bonyolultabb bűneset régen akadt Magyarországon. Másodfokon folytatódott B. Krisztián pere, akit azzal vádolnak, hogy 2013 márciusában megtámadta volt szeretőjét, altatóinjekcióval elkábította, majd maró lúgot öntött a nemi szervére.

Az áldozaton, Renner Erikán azóta nyolc műtétek hajtottak végre, őt és családját is pszichológus kezeli a támadás óta. A vádlott első fokon négy év börtönbüntetést kapott, mindkét oldal fellebbezett azonban.

Előrelépés ugyan nem sok történt másodfokon egyelőre, mindössze másfél órán át tartott a tárgyalás. Az iratismertetés után új szakértői vélemények elkészítését rendelte el a bíróság, hogy az ellentmondásokat tisztázni tudják. Így pedig

akár mindkét félnek igaza lehet,

hiszen Renner Erika azért küzd, hogy szigorúbb büntetést kapjon támadója, B. Krisztián pedig azért, hogy bebizonyítsa, valójában nem is ő az elkövető.

A 2013 márciusában megtámadott nő azt mondta a %RIPOST%-nak, hogy

bizakodóbb, mint előtte volt.

Õ a bíróság döntését ugyanis úgy értelmezi, hogy új szakértői vizsgálatokra van szükség, melyek azt lesznek hivatottak eldönteni, hogy a támadás során valóban csupán maradandó fogyatékosságot okozó testi sértésről volt szó, vagy előre kitervelt emberölési kísérletről. Nem mindegy, az első esetben ugyanis 1-7 évig terjedő szabadságvesztés lehet az ítélet, míg utóbbi esetében akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik az elkövetőt.

Másként értelmezi azonban a jelenlegi vádlott oldala is. „Akár együtt is tüntethettünk volna ügyfelemmel azokkal, akik az Ítélőtábla épülete előtt álltak ma reggel” – fogalmazott B.Krisztián ügyvédje, aki szerint a legelső kérdés az, hogy ki az elkövető, és az már csak egy másodlagos kérdés, hogy milyen sérüléseket szenvedett el a sértett a támadás során. Renner ugyanis nem ismerte fel a maszkot viselő támadóját, még hangja alapján sem. Az egyik tanú, a nő lépcsőházában lakó idős hölgy állítja eddig egyedül azt, hogy B. Krisztiánt látja, de az ügyvéd szerint rengeteg ellentmondás rejlik tanúvallomásában, miközben azt a négy munkavállalót, akik a vádlott alibijét igazolták, a bíróság ellentmondásos tanúzásra hivatkozva lesöpörte az asztalról.

Dr. Szekér Gyula szerint korrekt a másodfok, már a fellebbezés részletes ismertetéséből is ez derült ki. Ugyanígy érez Renner Erika is. A következő tárgyalásra február 24-én kerül sor.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felismerhetetlen lett Tom Cruise barátnője, a Top Gun szőke bombázója

origo.hu

Újabb felkavaró részletek a bőnyi iskolában történt késelésről

borsonline.hu

Megszólalt a bűvész, aki egy tízmilliós autót nyert a Zsákbamacska adásában

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Rendkívüli bejelentés érkezett az üzemanyagárakról, ekkor lép életbe

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-