Létrehozva: 2017.10.15.

Elképesztő állapotok: Négy hónapja nincs gáz 500 budai lakásban

Lassan négy hónapja nincsen gáz a budapesti a Bartók Béla úton két társasházban. Nyáron az egyik lakó gázszagot érzett, és emiatt teljesen lekapcsolták a fûtést és meleg vizet biztosító szolgáltatást.

A Főgáz végül úgy döntött, felújítást rendel el a ház gázvezeték-rendszerén, s addig nem kapcsolja vissza a szolgáltatást, amíg nem fejezik be a munkát. Mindez lassan négy hónapja húzódik, állítólag sok a szabálytalanság egyes lakásokban, és még nem bejelentett mérőóra is volt.

A házban vegyesen laknak idősek és 2-3 gyermekes családok,

ők hónapok óta az árammal próbálnak mindent megoldani.

A beteg Margit néninek például be kellett szereznie egy villanyrezsót és több hősugárzót is, hogy ne fagyjon meg, és vizet tudjon melegíteni a fürdéshez – miközben hajnalonta sokszor 4-5 fok van odakinn…

A lakók szerint a közös képviselő csak hébe-hóba elérhető, az idős gondnok igyekszik erején felül megoldani a helyzetet.

"Nem tudunk visszaköltözni a saját lakásunkba, albérletben kellett maradnunk. És még ezután fog kiderülni, hogy hogyan fogjuk kifizetni a felújítást, ami az első hírek szerint legalább 7 millió, ha nem 10 millió forintba kerül" – mondta lapunknak Holló Anikó.

"Több mint 50 éve lakom itt, soha nem volt még ilyen mocsok" – mondja a 84 éves Margit néni, és megmutatja, hogy le kellett cserélni az órákat, miután elzárták a gázt. "Igaz, attól még kapom a számlákat az átalánydíjról, de ki tudja, mennyi lesz így az áramdíjam" – teszi hozzá szomorúan, miközben azt próbálgatja, hová tudja bedugni a különböző eszközeit.


"Egy nap alatt kijöttek, és mindent lekapcsoltak, de megoldani lassan négy hónapja nem tudják. Szeretnék már egy kávét megfőzni, és meleg vízben fürödni" – mondja Papp Tibor, aki az első emeleten lakik.


A leszerelt gázóra alatt ül az idős gondnok, Cserna István. "Nagyon szomorú vagyok, a bejelentő, akinek 2 lakása is van, nem is engedett be, hogy szakszerűen megoldhassuk a problémát. Minden a feje tetejére állt, olyan csöveket cseréltek ki például, amit szerintem nem is kellett volna. De a kivitelezővel is akadtak gondok. Persze egész nap csörög a telefon, mindenki tudni szeretné, mikor oldódik meg végre" – panaszolja.

A gázszolgáltató megkeresésünkre azt válaszolta, a lakók nem tettek eleget jogszabályi kötelezettségüknek, mivel csak októberben adtak tervet, amit nem tudtak jóváhagyni, vissza kellett küldeni javításra.

A fogyasztók legalább 10 évente kötelesek műszaki-biztonsági felülvizsgálatot elvégezni az ingatlanhoz tartozó, azaz a lakók tulajdonában álló csatlakozóvezetékeken, illetve 5 évente a konvektoroknál, kazánoknál.

Közölték: "A társasház annak ellenére nem csinált semmit hónapokig, hogy a FÕGÁZ Földgázelosztási Kft. minden szükséges tájékoztatást megadott az érintetteknek. A FÕGÁZ készen áll a társasház visszakapcsolására, amennyiben a társasház műszaki biztonsági feltételei adottak lesznek."

origo.hu

Gulácsi Péter mindent elveszített

origo.hu

Oroszország megszerzi Ukrajna újabb részét

metropol.hu

Gyászol Szandi, élete egyik meghatározó alakját veszítette el

vg.hu

Új boltok nyílnak Magyarországon: sosem zárnak be és nem lesz bennük eladó

ripost.hu

Jákob Zoli üzent a Ferrariját összetörő Herczeg Csabinak: "ez nem teszi semmissé a 2-3 milliós kárt"

vg.hu

Ezt nem várta senki: újabb rendkívüli üzemanyagár-változást jelentettek be Magyarországon – véget ért az általános árcsökkentés

origo.hu

Lövöldözés a K-hídnál: kitört a pánik Óbudán

mindmegette.hu

Szaftos, ízletes lesz a végeredmény: így készül a Hasselback csirkemell

ripost.hu

„Tudni kell viselkedni” – kiverte a biztosítékot a Házasság első látásra bombázója

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Véletlenül elszólta magát Tóth Gabi, ekkor szeretett bele új párjába - Fotó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-