Létrehozva: 2019.01.17.

Fordulat a Fenyő-gyilkosság ügyében: újabb titkokat árult el Gyárfás

A korábbi sportvezetõ szerint a most elõkerült hangfelvételek végre az õ igazát fogják bizonyítani, de bevallotta, hogy korábban azért félt a következményektõl.

A Farkasréti temető egyik sírjából kerültek elő a Portik Tamás által készített hangfelvételek a napokban. A 69 éves Gyárfás Tamás viszont kifejezetten örül a fejleményeknek, ugyanis abban bízik, hogy a későbbiekben ez fogja tisztázni a Fenyő-gyilkosságra való felbujtás gyanúja alól.

Az egykori sportvezetőt tavaly áprilisban gyanúsították meg a 21 évvel ezelőtti gyilkosság felbujtásával. Az előtte is köztudott volt, hogy Gyárfásnak nem volt felhőtlen a viszonya Fenyő János médiavállalkozóval, 2017 végén azonban kompromittáló hangfelvételek kerültek elő, amelyek egy részét maga a volt úszószövetségi kapitány adott át a rendőröknek, miután megzsarolták.
Úgy tudni, hogy a nyomozóknál most már egy kisteherautónyi felvétel van, amelyeken az Energol Rt. egykori feje az alvilág vezetőivel beszélget. A több száz órányi felvétel egy részét a Farkasréti temető rejtette, a Gyárfással való beszélgetéseket pedig valaki különválogatta, hogy zsarolhasson vele.

„Tavaly augusztus végén az ügyvédem levelet kapott, amely egy memóriakártyát tartalmazott. A feladók úgy fogalmaztak: tárolási díjat szeretnének cserébe. Az esetet nem titkoltam, sőt a saját munkatársaimmal készíttettem a hanganyagról leiratot. Az ugyanazokat a beszélgetéseket tartalmazta, amikkel korábban zsaroltak meg, csak rosszabb minőségben. Nem szóltam rögtön a rendőröknek: nem mertem ujjat húzni a zsarolóimmal, féltem bemártani a bűnözőket, másrészt a legutóbb sem jártam jól: védelem helyett meggyanúsítottak” – nyilatkozta az eset kapcsán Gyárfás Tamás a Blikknek.

„P. mindig váratlanul, apró-cseprő ürüggyel érkezett. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy kompromittálni akar, úgy alakította a beszélgetést, hogy lehetőleg kimondjak egy rossz mondatot, amit majd felhasználhat. »Emlékszel, amikor 6-7 évvel ezelőtt arról beszélgettünk, hogy...« – kezdte mindig. Remélem, most azok a beszélgetések is előkerültek, amikre utalgatott, mert akkor végre kiderül az igazság. Én tudom, mit mondtam, és remélem az összes felvétel ismeretében bebizonyosodik, hogy soha nem kértem Fenyő János meggyilkolását” – tette hozzá.

Gyárfás védője, Bólyai János szerint nem Portik a zsaroló. Az ügyvédet egyébként korábban kizárták az ügyből, ám fellebbezni fog.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Kétszáz hajót süllyesztettek el az óceáni szörnyhullámok

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

mandiner.hu

Hont András: Ha más nem is, de legalább Rogán megbukott. Vagy várjunk csak…

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-