Létrehozva: 2019.07.11.

Rémálmok gyötrik Sándort, miatta érte hároméves kisfiát horrorbaleset

A mórahalmi kisfiúnak édesapja gondatlansága miatt kellett amputálni az egyik lábát, de már úgy szalad, mint a többi gyerek.

Sírás nélkül nem tud beszélni a borzalmas napról Sándor, akinek a gondatlansága miatt szétroncsolta a fűrészgép hároméves kisfia lábát. A kis Sanyika pedig nem érti, miért különbözik a társaitól.

Széles mosollyal az arcán, protézissel a lábán futkározik a mórahalmi házuk udvarában Sanyika. Õ az a kisfiú, akinek tavaly január 11-én leszaggatta bal lábát egy traktorral hajtott fűrészgép. Mára szinte nyomát sem látni rajta a szörnyűségnek, első ránézésre életvidám ovisnak tűnik, és még a járása sem különbözik máso­kétól.

A baleset idején egy közeli tanyán tartózkodtak apa és fiai. A családfő fát darabolt, a 3 és 5 éves gyerekek a burkolat nélküli, házilag készített munkagép közelében játszottak. A favágás közben Sándor őrizetlenül hagyta a gép oldalát, elfordult a gyerekektől, és nem vette észre, hogy a kisebbik fia a gép közelébe került, aminek a kardántengelyébe be­akadt a gyermek ka­bátja. A berendezés a fűrészgép belseje felé csavarta a ki­csit, Sanyika lábát térd felett amputálni kellett.

"Borzasztóan sajnálom a történteket, mindennap újraálmodom a tragédiát" – sírta el magát a Borsnak a középkorú férfi, aki képtelen többet beszélni a történtekről, láthatóan iszonyúan gyötri a lelkiismeret.

Két hónapos kórházi kezelés után Sanyika hazamehetett a családjához, ahol azóta is óriási szeretetben él.

"A gyermekkel és az édesapjával is pszichológus foglalkozott. Mindent megtesznek, hogy helyrehozzák a helyrehozhatatlant. A szülők a tenyerükön hordozzák, és kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kisfiút ne érje megkülönböztetés" – nyilatkozta a lapnak Szilasi-Szalma Oszkár az édesapa jogi képviseletét ellátó Halász Ügyvédi Iroda részéről.

"Sándor soha nem fogja tudni magának megbocsátani a történteket, a sors már rámérte a legnagyobb büntetést. Sanyika már kúszik, mászik, ugrál, és imád focizni. Szerencsére a társai sem piszkálják, de gyakran felmerül benne: miért pont vele történt mindez" – mesélte a védő.

Sándort gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó súlyos testi sértéssel vádolják, a nyomozás során igazságügyi orvos és tárgyszakértőt is kirendeltek. A vádirat szerint a férfi a tőle elvárható figyelmet, körültekintést elmulasztotta akkor, amikor nem akadályozta meg, hogy kiskorú gyermeke a balesetveszélyes munkagép közelébe kerüljön, majd attól eltávolodva nem állította le azt, ha­­nem felügyelet nélkül tovább mű­ködtette, így gyermeké­nek közvetett életveszéllyel já­ró sérülést okozott. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott a férfi büntetésének, hamarosan előkészítő ülés várható.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ragyogó napsütés után felhőszakadás, jégeső jön

origo.hu

Nem bír leállni luxusélete mutogatásával Berki Mazsi

metropol.hu

Váratlan esemény történt, Schumacher óriási esélyt kapott

mandiner.hu

Elon Musk Zelenszkij újabb tervéről: „Ez őrültség”

metropol.hu

Rejtegethették előttünk - új bolygó bukkant fel a naprendszerünkben

vg.hu

Az OMV olyat vegyészkedett össze, amire mindenki felhúzta a szemöldökét

origo.hu

Ilyen lesz a megújult valóságshow Gáspár Győzőről

travelo.hu

Tudtad, hogy Horvátországnak is van Holt-tengere? Ráadásul egy szigeten

ripost.hu

Íme a négy legintelligensebb csillagjegy – Te köztük vagy?

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-