RIPOSTER

A papagáj mentette meg a halától az idős férfit

A madár rikácsolása ébresztett fel egy győrasszonyfai idős férfit szilveszterkor éjfél után. Amikor magához tért, köhögni kezdett, ez mentette meg attól, hogy a gyilkos füstbe fulladjon.
címkék:

Már egy éve annak, hogy a Győrasszonyfán élő Csongor bácsi elvesztette feleségét. Családjától ekkor kapta Szotyit, a papagájt, hogy a magányát enyhítse és legyen kivel beszélgetnie. A hetvenhárom éves férfi beszél is a madárhoz: most az életét köszöni meg neki.

Szilveszter volt, már éjfél múlt, amikor Szotyi rikácsolására riadtam. Amint magamhoz tértem, azonnal köhögni is kezdtem, a szoba ugyanis megtelt füsttel, miután a vaskályhám csöve kidőlt a helyéről

- eleveníti fel a történteket a Kisalföldnek az idős bácsi, aki szerint ha a papagáj nem ébreszti fel, akkor meghalt volna.

Szerencsére időben érkezett a segítség a szomszédból, ahol a bácsi fia és menye lakik, így sem az idős férfinak, sem pedig az állatnak nem lett baja. Szotyi bőséges reggelit kapott másnap, de egyébként sem lehet panasza, hiszen jól tartják. Ha egyáltalán megszólal, azt csak akkor teszi, ha nem ő kapja elsőként a reggelit.

Egy őrangyal ennyit kikövetelhet magának

– tette hozzá mosolyogva Csongor bácsi, aki mára már kicserélte a kályhacsövet is, így biztonságban térhet nyugovóra esténként.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?