RIPOSTER

A Ripost harcot indít a parlagfű ellen, felvesszük a kesztyűt

Nem engedjük, hogy elborítsa a parlagfû az országot! Olvasóink segítségével már több helyszínt találtunk, ahol a törvény ellenére sem irtották ki az allergiát okozó gyomnövényt. Van, ahol a Ripost cikke nyomán intézkedtek.
  • Szerző: Ripost

Pesterzsébet, Óbuda, Fonyódliget, Csömöri HÉV vonala. Ezek azok a helyszínek, ahol a %% olvasói parlagfűvel szennyezett területeket találtak. A %% már elérte, hogy Pesterzsébeten kiirtsa a telektulajdonos a parlagfüvet. Örömmel tapasztaltuk, hogy miután érdeklődtünk a MÁV-nál, mikor fogja kiirtani az allergiát okozó gyomnövényt az óbudai vasúti töltés mellett, amire Vereczki Zsuzsa olvasónk hívta fel a figyelmet, másnap megjelentek a munkások és hozzáláttak a kaszáláshoz.

A %RIPOST% olvasóitól továbbra is özönlenek a bejelentések, legutóbb egy Pest megyei helyszínről számoltak be.

Pilisszentiván és Pilisvörösvár találkozásánál van egy elkerített belterület, ahol méteresre nőtt a parlagfű. Üresen áll a telek, mintha nem lenne gazdája, de hát valakinek mégis le kellene nyírnia

– panaszkodott a %%-nak Tímea.

Fotósunk ki is ment a megadott címre, és megdöbbenve tapasztalta, hogy ezer négyzetméteren ontja a pollent a gyomnövény!

Mivel nem tudni, melyik településhez tartozik a terület, mindkettőnél érdeklődtünk. Ki fogjuk deríteni, ki a felelős azért, hogy nem tartják be a törvényt. Nem hagyjuk annyiban!

Várjuk olvasóink jelzését a parlagfűvel fertőzött területekről. Felháborítja valami, és senki nem tesz semmit? A %% segít! E-mail cím: [email protected]media.hu Postacím: 1033 Budapest, Kórház u. 6-12. Fogjunk össze, mentesítsük a parlagfűtől Magyarországot!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?