RIPOSTER

A terror árnyékában szilveszterezett Európa

Korábban arról értesültek a külföldi hírszerzések, hogy Bécsben, de akár több európai nagyvárosban is terrortámadásra készülnek szélsőségesek szilveszter éjszakáján. Németországban 31-én késő este le is zártak két pályaudvart terrortámadása veszélye miatt.
címkék:
  • Szerző: MMB.

A müncheni és a Pasing városrészben található pályaudvarokat azért kellett lezárni, mert a legfrissebb, még meg nem erősített hírek szerint két öngyilkos merénylő követett volna el terrorcselekményt a helyszíneken.

A hatósági zárat azután léptették életbe, miután a bajor tartományi főváros rendőrsége szerint „komolyan veendő információk” vannak birtokukban, arra vonatkozóan, hogy merényletekre készülnek Münchenben.

A német hatóságok közleményben kérték a lakosságot, hogy kerüljék el a két pályaudvart és a nagyobb csoportosulásokat. A felhívásban tudatták, hogy nagy erőkkel nyomoznak a lehetséges gyanúsítottak után.

A német sajtóban azok az információk láttak napvilágot, hogy a feltételezett terrortámadást a Iszlám Állam emberei követték volna el.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?