RIPOSTER

Agresszívek az autóbalesetben megsérült migránsok

Több Békés és Csongrád megyei kórházban helyezték el egy illegális migránsfurgon balesete után a sérülteket. Az orvosok agresszív jelenetekről, tettlegességről és üvöltözésről számolnak be. Az arab migránsoknak nincsenek papírjaik, és nem mûködnek együtt a hatóságokkal.
  • Szerző: Ripost

A %% kiderítette annak a mozifilmszerű autós üldözésnek a körülményeit, amely a magyar-román határ közelében zajlott kedd hajnalban. Királyhegyesnél tört át egy rendőri ellenőrző ponton egy zsúfolt, illegális migránsokat szállító, olasz rendszámú furgon. A kocsit a 13 kilométerrel arrébb lévő Apátfalvánál szúrták ki újra a magyar rendőrök, akik megkülönböztető jelzéssel követni kezdték a mikrobuszt.

Egy befogadott migráns vezette az embercsempészek furgonját

A kisbuszt vezető tunéziai sofőr – aki egyébként

Olaszországban befogadott, oltalmazott státusszal rendelkező menekült

– ekkor rákapcsolt, de a nagy sebességnél elvesztette az uralmát a gépjármű felett és lesodródott az útról az M43-as autópálya feletti felüljáró előtti körforgalomnál. A migránsokkal zsúfolásig teli kisbusz felborult. A vezető mellett ülő férfi a helyszínen meghalt, később a sofőr is elhunyt. A Mercedes Vito utasterében 18, illegálisan Magyarország területén tartózkodó migránst szállítottak. Többségük súlyosan megsérült. Két mentőautó érkezett a helyszínre, és a %% információi szerint több környékbeli kórházba szállították a sebesülteket ellátásra.

Nincs náluk semmilyen papír, nem működnek együtt

A Békés és Csongrád megyei orvosok agresszív jelenetekről, tettlegességről és üvöltözésről számoltak be.

Hogy mi történik a kórházakban, és mit meséltek az orvosok, az a %% csütörtöki számából kiderül!

És ezeket olvastad már?