Létrehozva: 2015.08.05.

Ajkai kórház: Gyanakszik az öngyilkos férfi családja

Félreértések sorozata vezethetett a tragédiához, de a család úgy érzi, valami nem stimmel. Õket például csak a boncmester értesítette a halál okáról.

Szerző Ripost

A férfi ügyében -  aki hétfőre virradóra lett öngyilkos - megszólalt a család is, akik szerint

valami nem stimmel az üggyel kapcsolatban.

Az omegahirek.hu-nak adtak interjút, amiben elmondták, őket csak a boncmester értesítette a halál körülményeiről. "A doktornővel nem tudtunk beszélni, lementünk a patológiára, ahol arról kellett nyilatkoznunk, hogy kérünk-e boncolást. Ha azt mondjuk, nem, talán ki sem derül ez az egész." Aztán a család a temetkezési vállalathoz indult. Ott voltak még akkor is, amikor a cégvezetőt hívta a boncmester. "Átvettük a telefont. A boncmester állította, akasztásra utaló, egyértelmű nyomokat talált a testen. Visszamentünk a kórházba, addigra értek ki a rendőrök is" - mondja az egyik családtag, aki ezen a ponton kezdett gyanakodni.

Véletlenek sorozata vezetett idáig

A %RIPOST% utánajárt a dolognak. Az ajkai kórház főigazgatónőjével, Dr. Nyári Ildikóval azt sikerült kiderítenünk, hogy apró véletlenek sorozata vezetett odáig, hogy úgy tűnjön, valami nincs rendben. Az idős férfi éjjel lett öngyilkos, a család azonban nem kérte, hogy értesítsék őket éjszaka. Így ez csak reggel történt meg. Mire azonban reggel 9-re odaértek a kórházba, az orvos már elment a szakrendelésre, őket pedig a főnővér tájékoztatta - olyan mértékben, amennyire munkaköréből következően tehette. Mivel nem volt felhatalmazása széleskörű tájékoztatásra, ezen felül csak annyit mondhatott, hol találja  család az orvost. A hozzátartozók végül  mégsem óhajtottak vele beszélni, lementek a patológiára inkább.

Rosszkor, rossz helyen

Itt következett a második kritikus pont. A patológiára ugyanis ekkorra még nem érkeztek meg a férfi papírjai, így a patológus nem tudhatta, így nem is mondhatta el, valójában mi történt. Csupán megkérdezte azt, amit kötelessége volt: kérnek-e boncolást a családtagok vagy sem.

Nyilván, ha a dokumentáció már náluk van, maguk is tudják, hogy kötelező lesz a boncolás, de ezt ekkor még nem sejtették.

A család persze kért, majd továbbindultak a temetkezési vállalathoz. Ott jött a harmadik tévedés, hiszen a boncmester, amikor rájött, hogy nem természetes halálról van szó, azonnal értesítette a temetkezési vállalkozót. Ezt kötelessége megtenni: mivel külsérelmi nyomokat látott, tudta, hogy rendőrségi boncolás lesz majd, tehát nem tudnak időben temetni. Az már csak a sors iróniája, hogy ezen a ponton ott állt a család - így ők végül is a temetkezési vállalkozó által kezükbe nyomott telefonon értesültek arról: öngyilkosság történt.

A kórház tehát semmiféle mulasztást nem követett el, maximum a kelleténél kicsit lassabban kerültek a helyükre papírok, a család pedig ugyancsak egészen érthető módon, a gyász fájdalmában kezdett el gyanakodni.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

A világ legjobb focistájának totális csődje és egy nagyképű 11-es végezte ki a Manchester Cityt

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

mandiner.hu

„Magyarország az utolsó hely Európában, ahol a konzervatívok összegyűlhetnek” – nyílt levél a NatCon-botrány után

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-