Létrehozva: 2016.01.19.

Az 5 legnagyobb balhé az Uber körül

Felgyújtott autók, összevert sofõrök, kalapáccsal kiütött szemû utas... Szinte mindenhol heves tiltakozások robbannak ki, ha megjelenik az Uber. A mobilos szolgáltatást övezõ leghevesebb balhékból mutatunk be ötöt, amikhez képest a budapesti útlezárás egy könnyed piknik.

Szerző AP

1. Lángoló autók Franciaországban

A legrosszabb Franciaországban volt a helyzet, ahol több uberes autóját is felgyújtották tavaly nyáron, a rendőrök gyakran csak könnygázzal tudták feloszlatni a tiltakozó taxisokat, akik olyan kulcsfontosságú utakat is lezártak, amilyen a párizsi Charles de Gaulle reptérhez vezető. Megoldást csak az jelentett, hogy az Uber ideiglenesen felfüggesztette a szolgáltatást, amíg nem találnak békésebb megoldást. 

2. Követik, megfenyegetik, megverik őket

Durva fogadtatásban volt része az Ubernek Brazíliában is, ahol eleve csak a legnagyobb városokba tette be a lábát. Az Uber ott 2014-ben jelent meg. A taxisok azóta a fővárosban véletlenül megvertek egy reptéren várakozót vezetőt, mert uberesnek gondolták, Sao Paulóban elraboltak és megvertek egy Uber-sofőrt, Belo Horizontéban pedig arra panaszkodtak az uberesek, hogy a taxisok követik, megfenyegetik, és időnként meg is támadják őket. 

3. Botokkal és kövekkel fenyegetik őket

Mexikóban a feldühödött taxisok botokkal és kövekkel támadtak az uberesekre a mexikóvárosi repülőtér környékén, legalábbis ezt állítja a cég. Az biztos, hogy Mexikóban sem örültek annak, hogy megérkezik a az Uber az országba. Több ezren tüntettek a fővárosban, nemcsak azért, hogy a szolgáltatás ellen harcoljanak, hanem hogy szolidaritásukat fejezzék ki a világszerte harcoló kollégáikkal. 

4. Balhé Kanadában és Ausztráliában is

A világ szerencsésebbnek mondott felén is rengeteg támadás éri az ubereseket. Torontóban is hatalmas káoszt csináltak a tiltakozó taxisok, akik közül egy véletlenül megsebesített egy rendőrt is. Melbourne-ben pedig veréssel fenyegettek meg egy uberest. A feldühödött taxis a szócséplés közepette még a kávéját is beöntötte az uberes kocsijába.

5. Minden napra jut valami

Szerte a világból érkeznek különböző hírek arról, mit követnek el az uberesek ellen, vagy mit követnek el maguk az uberesek. A leggyakoribb vádak között szerepel, hogy összeverekszik a sofőr és az utas. Volt olyan eset az Egyesült Államokban, hogy a sofőr lábon lőtte a kuncsaftját, sőt megesett az is, hogy egy kalapáccsal kiverte a szemét a kötözködő utasának. Több sofőrt is gyanúsítanak azzal, hogy megerőszakolták az utasaikat. 

Szerző AP

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

magyarnemzet.hu

Gigantikus mennyiségű drogot foglaltak le egy bűnszövetkezettől

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

magyarnemzet.hu

Levillogta a rendőrt az éjszaka közepén az érdi édesapa és nagyon jó oka volt rá

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

mindmegette.hu

Hétvégi ebédötletek sertéscombból: íme a 12 legszaftosabb étel a család asztalára

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-