RIPOSTER

Bajban a magyar szcientológusok, a hatóságok mindenüket lefoglalták

Óriási áfacsalás! Nagy szüksége lett volna a Curtishez köthető pozitív propagandára a kétségbeejtő helyzetben lévő budapesti szcientológiai egyháznak. A székházukat ugyanis lefoglalták, a pénzükhöz sem jutnak hozzá, hiába is próbálna segíteni rajtuk a rossz hírû szekta amerikai központja. A kiszivárgó információk szerint több mint 100 ezer magyar állampolgárról gyûjtöttek törvénytelen eszközökkel adatokat.
  • Szerző: RIPOST

A %% szcientológiai egyházból származó értesülései szerint a szekta tagjai egymás között kétségbeejtőnek nevezik a helyzetüket, nem tudják, hogyan tovább. Annyi már korábban is kiszivárgott, hogy a rendőrség és az adóhivatal nyomozói meglepetésszerű razziával rohanták meg a budapesti központot, amit ugyancsak törvénytelenül, használatbavételi engedély nélkül, a jogszabályokkal mit sem törődve üzemeltettek.

Több teherautónyi dossziét vittek el tőlük

Szcientológusoktól tudtuk meg azt is, hogy nemcsak a központban, de 15 vidéki „misszióban” is foglaltak le tőlük illegálisan létrehozott dossziékat. A szekta tagjai korábban is dicsekedtek már azzal, hogy 100 000 magyar emberről vezetnek nyilvánvalóan illegális nyilvántartást.

Nem csoda hát, hogy a rendőrség, a NAV és az adatvédelmi hatóság emberei több tonna(!) titkosszolgálati módszerekkel rendszerezett dossziét vittek el tőlük 3-4 teherautóval!

A hasonló nemzetközi nyomozások során már bebizonyosodott, hogy a szekta vezetői mindenkiről, minden információt rögzítenek, természetesen törvénytelenül. Nemcsak azoknak van dossziéjuk, akikkel kapcsolatot tartanak, akár csak felszínesen, hanem azokról is, akik ellenségesen viszonyulnak a szcientológusokhoz.

Nem adtak számlát, nem könyveltek

Nemcsak az illegális adatgyűjtés miatt vannak nagy bajban a szekta vezetői, hanem a kiszivárgó információk szerint azért is mert több száz millió forintnyi áfát, egyes információk szerint akár fél milliárd forintot „felejtettek” el befizetni, ami miatt akár 10 éves börtönnel is lehet sújtani a kamuegyház pénzügyi vezetőit. A szokásos módszerekkel trükköztek, nem adtak számlát az általuk végzett szolgáltatásokról és persze az adományokat is elfelejtették bekönyvelni.

Ezért akár másfél milliárd forintnyi bírságot is kiszabhatnak rájuk.

A %% által megkeresett szakértők valószínűsítették, hogy emiatt már régen zár alá helyezték a szcientológusok székházát és teljes vagyonát, beleértve az összes bankszámlájukat is. Ha pedig így történt, akkor az eddigi utalásokból világosan látszik, hogy ki és hogyan finanszírozza a hírhedt egyházat, hogyan is történtek a pénzmozgások.

Miért kellett Curtis? A híres énekesre információink szerint egyfajta „kitörési pontként” tekintettek a szcientológusok. Egyfajta krízismegoldás részükről, ha nagy bajba kerülnek, hogy híres emberek, sztárok mögé bújnak a szokásos kamucélokat, „jótékonysági” akciókat színlelve. Curtis kigyógyítása a kábítószerfüggésből szándékaik szerint javíthatta volna a szektáról kialakult ijesztő képet.

És ezeket olvastad már?