Létrehozva: 2015.12.03.

Bliccelőnek segített a BKK leglazább ellenőre!

Szívderítõ sztorit osztott meg a Facebookon egy budapesti férfi, aki feledékenységbõl jegy nélkül utazott, és bizony le is bukott. A bliccelõ azonban annyira meglepõdött a BKK-s kedvességén, hogy a bírságon felül még egy kis borravalóval is megjutalmazta volna a laza ellenõrt, aki azonban nem fogadta el az extra pénzt.

Szerző Doris

A kettesével felbukkanó, hirtelen karszalagot előrántó ellenőrök látványa általában nem kis riadalmat kelt az utazók körében, hiszen számos olyan sztori látott már napvilágot, amikor a közlekedési társaság munkatársai cseppet sem elnézőek...

Kovács András története azonban egészen más. A budapesti férfi a Facebookon osztotta meg a nagyvilággal a szívderítő esetet, amikor minden bizonnyal

a főváros legtisztességesebb és legkedvesebb ellenőrével találkozott.

András zsebében általában lapul egy vonaljegy, ám aznap megfeledkezett erről, és jegy nélkül utazott. Ahogy ez lenni szokott, egyből le is bukott. Igazán azonban csak akkor sápadt el, amikor rájött, mindössze egy ötezres van nála, a helyszíni bírság pedig nyolcezer forintra rúg. Első gondolata az volt, hogy a megállóban, négyszemközt rendezi az ellenőrrel a kínos szituációt, a BKK-s azonban erre a javaslatra határozottan megrázta a fejét.

"Nem, mert akkor sérülne az egyenlő bánásmód elve, és az nekem fontos."

Ez volt az első mondat, amin András szeme elkerekedett, ám itt még nem ért véget a meglepetések sorozata.

Az ellenőr ugyanis felajánlotta, hogy elkíséri őt az első olyan megállóig, ahol van bankautomata, így András könnyedén fel tudja venni a hiányzó összeget, és túl is vannak a dolgon. A férfi kártyáján azonban még háromezer forint sem volt, ezért egyre tanácstalanabbá vált.

Az ellenőrnek azonban még erre is volt egy ötlete, és ahelyett, hogy magára hagyta volna a kínos szituációba keveredett Andrást a pótdíjazásról kiállított csekkel, a következő történt:

"El tud menni készpénzért?" Ez a felajánlás olyan irreálisnak tűnt, hogy magamtól nem vetettem volna fel, de igen, el tudtam. Gondolkodott, rágta az ajkát, számolta az útvonalát, s végül azt mondta: "Akkor legyen itt ötkor. Én itt leszek."

- idézte fel András a meglepő fordulatot, aki akkor már biztos volt benne: a főváros legjobb fej ellenőrével hozta őt össze a sors.

Pontban ötkor az ellenőr és társai megjelentek a megbeszélt helyen. Egy egész villamosvonalat átutaztak azért, hogy a feledékeny utasnak ne kelljen 16 ezer forintot perkálnia azért, mert egyszer jegy nélkül pattant fel a villamosra.

A meglepetéstől megszólalni alig tudó András borravalóval akarta kifejezni háláját, a tisztességes ellenőr azonban nem volt hajlandó zsebre tenni a jutalmat. Õ annak is örült, hogy segíthetett.

 

Szerző Doris

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Manchester United szerződést adott Jürgen Kloppnak

origo.hu

Kiderült, hogy mikor térhet vissza az Uber Budapestre

borsonline.hu

Házasság első látásra: egyetlen páros döntött az együtt maradás mellett

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Meglepő döntést hozott Kis Grófo testvére a szolnoki luxusházzal kapcsolatban

magyarnemzet.hu

Orbán Viktor tudhat valamit, már Puzsér is a tenyeréből eszik

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-