RIPOSTER

Botrány a szegedi piacon! Rendőrt hívtak az árusokra

Elfajult az emelkedő bérleti díjak miatt kirobbant konfliktus az egyik szegedi piacon. Az évtizedek óta ott áruló kereskedőkre nemrég ki kellett hívni a rendőrséget, miután fellázadtak a lassan egekbe szökő költségek miatt.
  • Szerző: Doris

Hetek óta áll a bál a szegedi Cserepes soron található piacon. A kereskedők az egyre magasabb bérleti díjak miatt zúgolódnak, amiket már képtelenek kifizetni.

Vannak olyanok, akik már 25 éve ott árulják az általuk termelt zöldséget, gyümölcsöket. A januárban kinevezett új igazgató azonban - állításuk szerint - teljesen ellehetetleníti a munkájukat.

Az egyik eladó a Kossuth rádiónak elmondta, naponta durván 1500 forintot fizetett a kipakolásért, mostantól 3-4 ezer forintra emelkedne ez az összeg, ami szerinte kifizethetetlen. Egy másik bérlőnek havi 220 ezer forintba került a pavilon és a kirakodás díja, neki áprilistól már 330 ezer forintot kellene fizetnie több társával együtt.

Április elején az új igazgatónak még a rendőrséget is ki kellett hívnia, az árusok ugyanis megtagadták az irreálisan magasnak tartott díj kifizetését.

Azóta még feszültebb a helyzet a Cserepes soron.

A változtatások a vásárlókat is kedvezőtlenül érintik. Bár eddig ingyen parkolhattak, áprilistól szombatonként 200 forintot kell érte fizetniük, és a hó elejétől a mosdó használatért is pénzt kérnek tőlük.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?