RIPOSTER

Brutális balesetet szenvedett egy artista. Kirepült a halálgömbből

Súlyos baleset történt a Magyar Nemzeti Cirkusz szombat délutáni előadásán Mosonmagyaróváron. Sokkot kaptak a nézők...
  • Szerző: Buster

A Száguldó motorosok a Halálgömbben nevű produkcióban öt motoros óriási sebességgel köröz egy zárt rácsos gömbben. Ez egy idő után szétnyílik két részre, a fentiben hárman, az alsóban ketten motoroznak tovább. A sebességük olyan nagy, hogy az erő megtartja őket a pályájukon, szinte repülnek. Ebből a szerkezetből zuhant ki hatalmas sebességgel egy artista szombat délután, a nézők szeme láttára. Ijedt morajlás hallatszott a közönség sorai­ból, egy pillanatra senki nem értette, mi történt.

Ezután azonnal felkapcsolták a villanyt a nézőtéren és félbeszakították a produkciót. Csak azt lehetett látni, hogy többen berohannak a színpadra a lezuhant motoroshoz, a járművét pedig kitolják hátulra. A Bors megkérdezte Richter Józsefet, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatóját, hogy mi történt az előadáson.

„Az egyik motorosnak, Raffaelnek, defektes lett a motorján az egyik gumi, ezért nem tudta tartani a sebességet és kirepült a már nyitott gömbből. Ez sajnos egy olyan eset, ami több ezer előadásból egyszer, ha előfordul. Ráadásul pont egy olyan pillanatban történt, amikor nyitva volt a gömb. Hála Istennek nagyobb volt az ijedtség, mint maga a baleset” – mondta az igazgató.

A fiatal artistát kórházba szállították, ahol megröntgenezték és megállapították, hogy négy bordája eltörött. A Bors napilap hétfői számában Richter József további részleteket is elárul a balesetről és a motoros állapotáról.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?