RIPOSTER

Brutális videó a véres augusztus 20-ról, reméljük, minden rendben lesz

Megússzuk-e idén a vihart? Tíz évig ilyen volt augusztus 20. Az időjárás minden évben nagy szerepet játszik az augusztus 20-ai ünnepségeken, egy vihar könnyen tönkreteheti a várva várt tûzijátékot...
  • Szerző: Ripost

Úgy tűnik, idén a nemzeti ünnepen kegyes lesz hozzánk az idő! A tűzijáték ideje alatt valószínűleg nem várható vihar, de nem volt ez mindig így...

2006. augusztus 20-a súlyosan emlékezetes dátum maradt...

Tíz évvel ezelőtt az egyik legerősebb zivatarcella percre pontosan akkor csapott le Budapestre, amikor a szokásos augusztus 20-i tűzijáték elkezdődött. Perceken belül több száz pánikba esett ember sebesült meg, és a vihar öt emberéletet is követelt.

Egy évvel később, 2007-ben is kíméletlen volt az idő, de akkor már nem történt tragédia. Budapesten ismét az ünnepnapon vonult át egy hármas szintű, vörös riasztású vihar, de a tűzijátékot rendkívüli esemény nélkül megtartották este kilenckor.

A tömegtragédia akkor még mélyen az emberek emlékezetében élt, és az esők miatt sokkal kevesebben merészkedtek szabadtérre. A mentők negyven kisebb sérülést, rosszullétet láttak el, a tűzoltókat több mint háromszázszor riasztották országszerte.

Az ezt követő három évben már kegyesebbek voltak az égiek. 2008 és 2010 között csak kisebb szél borzolta a kedélyeket az ünnepségen. 2011-ben egy száraz hidegfront vonult át az országon a jeles napon, de extrém viharok akkor sem tették tönkre az este fénypontját, a tűzijátékot. Egy évvel később az időjárás kifejezett kedvezett a rendezvénynek, akkor ugyanis perzselő forróság volt az országban.

2013-ban és 2014-ben is hasonló időnk volt ezen a napon. Néhány helyen kisebb záporok rondítottak bele az igazi nyárba, de a rendezvények rendben lezajlottak.

Tavaly, 2015-ben félő volt, hogy újra kísért a múlt. De az ünnepi programok az esős idő ellenére is százezreket vonzottak, és nem történt baj. Reméljük, idén sem fog...

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?