RIPOSTER

Búcsút inthetünk az influenzának, most más miatt van riasztás

Országszerte fokozódik a kora tavasszal virágzó fák, főként az éger és a mogyoró pollenszórása, de már virágoznak a ciprus- és tiszafafélék is! A magyarországi pollentérkép a nyugati régió kis szeletének kivételével sötétbe borult.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Kezdődik az allergiaszezon! Az elmúlt napokban több növény is virágzásnak indult, a tartós melegedés pedig még inkább ösztönzi a növényeket pollenszórásra. Az országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint az elkövetkező napokban az éger pollenkoncentrációja az északkeleti területek kivételével sokfelé elérheti a magas - nagyon magas szintet. A mogyoró virágpora jellemzően közepes, helyenként magas koncentrációban van jelen.

A napokban egyre többfelé kezdődik el a ciprus- és tiszafafélék pollenszórása is, pollenkoncentrációjuk a napokban a Dunántúl déli részén, valamint a főváros térségében érheti el magas szintet

– közölte a tisztifőorvos, majd felhívta a figyelmet, hogy aki valamelyik tavaszi fa virágporára érzékeny, készüljön fel a tavaszi csúcsidőszakra, ha szükséges, kérjen tanácsot kezelőorvosától.

Az Időkép pollentérképe szerint az ország középső részén, főként Budapest és környékén a legmagasabb a pollenkoncentráció, azaz itt tüsszögnek és könnyeznek a legtöbben. Így járt a %RIPOST% olvasója is, akinek allergiás kisfiánál már meg is jelentek az első tünetek.

A húszfokos melegben kimentünk a játszótérre, ahol már virágzanak a növények. Nimród csak pár órát játszott, de mire hazaértünk, már arra panaszkodott, hogy viszket a szeme és folyik az orra. Úgy tűnik, hogy idén korábban kezdjük a kúrát

– mondta a %%-nak Judit, akinek kilenc éves kisfia már három éve szenved az allergiától, amelynek tünetei most hamarabb mutatkoztak meg rajta.

Hogy mi vár ránk még a következő időszakban, az a %Ripost% napilap hétfői számából kiderül!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?