Létrehozva: 2016.04.25.

Döbbenetes vallomás! Nem csak Fóton félnek a nevelők

Egészen elképesztõ, mit kell kiállnia egy nevelõnek, ha speciális igényû intézetis gyerekekkel foglalkozik. A Fótról kipattant ügyek szinte minden intézetben mindennaposak. A nevelõk félnek, de egyikük elárulta mi folyik a falak között.

Pánikgombot kaptak a nevelők a fóti Károlyi István Gyermekközpont Speciális Gyermekotthonában, ahol napi szinten tartják terrorban a nevelőket a gyerekek. Hihetetlen, de az is előfordul, hogy maga a nevelő ad tüzet a „herbált” szívó kamaszoknak. Ha így tesznek, legalább észreveszik, ha a kábítószerező fiatal túladagolási tüneteket mutat. 8-12 gyermekre jut egy nevelő, aki többnyire tehetetlen az őt ért erőszakos támadásokkal szemben.

"A pánikgomb abszolút indokolt és nem csak Fóton lenne rá szükség! Nem újdonság, hogy a gyermekotthonokban folyamatosan veszélyben vannak a nevelők.

A gyerekek nagy részét olyan környezetből emelték ki, ahol dicsőségszámba megy, ha a családtagok börtönviseltek, és ki kell sajnos mondani, hogy ezek a fiatalok maguk is arra tartanak.

Ki kell mondani, mert ők maguk ezt kimondják a nevelőnek, miközben jobb esetben kiröhögik, ha kér, vagy utasít”- kezdi a neve elhallgatását kérő képzett nevelő, aki a megaláztatások után felmondott és nem is szándékozik visszatérni az intézetbe.

"Ezek a gyerekek tele vannak gyűlölettel, ami csak fokozódik, amikor bekerülnek egy nevelőotthonba. Többen keményen drogoznak, és eszük ágában sincs abbahagyni, csak azért, mert nem szabad. Gyakran azt is elérik, hogy maga a nevelő adjon tüzet nekik a „herbál” (szintetikus anyagokkal átitatott növényi származék) cigijükhöz.

Persze ennek van gyakorlati haszna is sajnos. Ha ugyanis a nevelő ott van, legalább látja, ha valamelyik srác rosszul lesz és segítségre szorul.

Tenni nem tud ellene, mert ha szól, a gyerek a fejéhez vágja, hogy neki jogai vannak, sőt több joga van, mint a nevelőnek. És ez egyébként így is van. De azért az mégsem járja, hogy megverjék, leköpjék, vagy egyéb módokon bántalmazzák, pedig gyakran ez a vége. Ha pedig védekezik, még bajba is kerül, mert a srácok összezárnak, és egyként állítják, hogy a felnőtt támadott."- mondja az egykori nevelő.

De mit lehet tenni?

Aki elhivatott az megpróbálkozik a kivárással és igyekszik túlélni, amíg a gyerekek megszokják, és úgy ahogy elfogadják. Ez azonban nagyon ritka.

"Én szakirányú főiskolát végeztem és mert segíteni akartam szándékosan a gyermekvédelem felé indultam. De be kellett látnom, hogy nem viselem jól a folyamatos megaláztatást és kiléptem. Megígérték a változásokat és folyamatosan változik is a rendszer, de fentről nem igazán látják, mi folyik a falak között ahol egyetlen nevelő áll szemben tucatnyi „fenevaddal”.

Sajnos nem látom a megoldást, hiszen az sem életszerű, hogy a TEK-től leszerelt kemény fiúkat toborozzák nevelőnek

- mondja a %RIPOST%-nak egy korábbi nevelő, aki a saját bőrén tapasztalta meg, milyen félni felnőttként a rábízott gyerekektől.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szakíthatott az ismert magyar sztárpár

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

mandiner.hu

Puzsért is felhívta Bohár Magyar Péter ügyében (Videó)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

travelo.hu

Csoda szép virágok nyílnak a Bükkben

ripost.hu

Évek óta erre vártak: szuper hír jött Michael Schumacherről

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Elszólta magát Iszak Eszter? Csutiék hármasban érkeztek!

ripost.hu

Oroszlán Szonja lapos hasat villantott: „Legyen ennyi elég”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-