Létrehozva: 2020.01.14.

Drámai részletek az óbudai robbanásról, babájával menekült az anya

Vélhetően emberi gondatlanság miatt csaptak fel a lángok vasárnap este a III. kerületben. Egy édesanya meztelen kisbabájával menekült a tűztől.

Szerző Doris

Megrázó látvány fogadta azokat, akik hétfőn a Dinamó utcába látogattak. A ház, ahol a tűz keletkezett, gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé. Egy sparhelten kívül semmi nem maradt, a földet fekete korom borítja. Egy környékbeli férfi a Blikknek azt mondta, hiába könyörgött a közelben élő családnak, hogy ne készítsenek házilag fűtőrendszert, nem hallgattak rájuk. Nagy valószínűség szerint ez okozta a bajt.

Fotó: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

„Az önkormányzatnak és a rendőrségnek is jeleztük, hogy baj lesz, de érdemben senki nem foglalkozott a bejelentésekkel. Egy ereszcsatornát vezettek be mint fűtőcsövet, amit a kéményhez illesztettek. A családfő ezt még megfejelte azzal, hogy az egészet bevonta purhabbal. Bevallom, nem lepődtem meg, amikor a méteres lángok felcsaptak. Úgy tudom, egy gázpalack átrepült a másik utcában lakó mozgáskorlátozott nénihez, ez leszakította a vezetéket, és szegény néninél is minden leégett”

- kezdte a lapnak a férfi.

Molnár Emese épp a kisbabáját fürdette, amikor a férje kiabálni kezdett, hogy ég a szomszéd épület. Az anyuka remegő kézzel kapta ki a vízből a meztelen kisbabát, így menekültek a lángok elől. Mindenük odalett.

„Ekkor már robbanást is hallottunk, a gázpalackok voltak. A páromnak még volt annyi lélekjelenléte, hogy a kutyát kiengedje a kennelből. Egy felelőtlen család miatt mindenünk odalett, jelenleg annyink van, amit magunkon viselünk. Én több képet is készítettem arról, hogy a szomszédok milyen barbár módon fűtenek, de ez idáig ez senkit sem érdekelt” – sóhajtott az anya.

A Blikk információi szerint a tűz egyetlen sérültje Árpád, aki szintén a népes család szomszédságában lakik. Úgy tudják, a férfi – amint meglátta a méteres lángokat – felrohant egy garázs tetejére, onnan próbálta eloltani egy slaggal. Közben azonban a hő hatására megolvadt egy felsővezeték, ami Árpádra esett, aki így majd három métert zuhant. Azt beszélik, a földön megint eltalálta Árpit egy vezeték, így rázta meg az áram.

 

 

Szerző Doris

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szüzessége elvesztéséről beszélt Tóth Andi

origo.hu

Borzasztó felfedezés: megtalálták az első vámpírbaktériumokat, embervért esznek

vg.hu

Oroszország építi a szankcióbiztos kereskedelmi útvonalakat

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

vg.hu

Újabb négysávos utat adtak át Magyarországon – fotók

origo.hu

Brutálisan összeverték az utcán a TV2 sztárját

mindmegette.hu

Közel 100 új dolgozóra van szüksége a magyar Aldinak: ekkora fizetést ígérnek az újaknak

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Már Jürgen Klopp is lemondott róla? Szoboszlait támadják Angliában

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-