RIPOSTER

Dunai hajótragédia: újabb fontos részletet közölt a rendőrség

Azonosították a gyermeket, akit a hajóból emeltek ki, közben a Terrorelhárítási Központ is sajtótájékoztatót tartott.
  • Szerző: Ripost

A május 29-én történt dunai hajóbalesetben elsüllyedt Hableány kiemelése kedden reggel megtörtént. A kiemeléskor megtalált negyedik áldozat azonosítása megtörtént, ő az egyetlen gyermek áldozata a balesetnek - írja az police.hu.

A kutatásban résztvevők jelenleg megduplázott létszámmal, a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még négy dél-koreai utast.

Szerdán köszönetet mondott a magyar és a koreai búvárok közös munkájáért, a magyar állampolgároknak a figyelmükért és Hajdu Jánosnak, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatójának a koreai állam a Koreai Köztársaság és a TEK közös sajtótájékoztatóján a Belügyminisztériumban.

Hajdu elmondta, hogy a balesetet követő délután Pintér Sándor adta utasításba, hogy szervezze meg a mentést, és az áldozatok felszínre hozását a kegyeleti szabályok betartásával. Hajdu szerint a feladat azért volt nagyon nehéz, mert hasonlót még sosem kellett csinálniuk, ezért nem rendelkeztek benne kellő rutinnal. Szerinte az volt a legnehezebb, hogy a TEK módszerei szerint kezdték el megszervezni a munkát, de kivételesen sok civillel dolgoztak együtt, akik már az első nap végére gyakorlatilag katonává váltak, olajozottan tudták megszervezni a munkát.

A főigazgató köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a munkában, és a sajtónak is a tárgyilagos közvetítésért. Hajdu elmondta, hogy onnantól, hogy a roncs kikerült a vízből és rárakták az uszályra, már nem a TEK felelős a műveletért, ezért a továbbiakról nem tud tájékoztatni. Egyelőre azt sem tudta megmondani, hogy mennyibe került a mentés, hiszen csak kedden ért véget.

Hajdu arra a kérdésre, hogy pszichológusok foglalkoznak-e bárkivel, azt mondta, a TEK-nél biztosan nem, hiszen erre nincs szükség, ugyanis csak olyan emberek dolgozhatnak ott, akik fel vannak készülve az ilyen esetekre.

A főigazgató kérdésre elmondta, hogy ha nem a hajóban van a négy áldozat, akiket még keresnek, akkor a vízben kell lenniük.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?