Létrehozva: 2016.01.13.

Durva részletek derültek ki hazánk legsúlyosabb pedofil-ügyében

A héten a sértettek meghallgatásával folytatódik B. Tamás pere, aki a vád szerint hosszú éveken keresztül molesztált és erõszakolt meg gyerekeket különbözõ gyermekotthonokban, ahol általában felügyelõként dolgozott. A szakértõk szerint Magyarországon a gyermekvédelem pénz és szakember hiányában egyre nehezebb feladatot jelent.

A 39 éves B. Tamás 9 éven át molesztálta az áldozatokat. Az akkor tizen-egynéhány éves gyerekek huszonéves felnőttekként álltak a bíróság elé, hogy minden részletre kiterjedő vallomásokat tegyenek. Ahogy a Velvet írja, volt olyan fiatal, aki tíz év után sem tudta, hogyan beszéljen a történtekről, és volt olyan is, aki csak úgy volt hajlandó vallomást tenni, ha volt nevelőjét kivezetik a tárgyalóteremből. A vád szerint 36 áldozata volt a férfinak.

"Lekapcsolta a villanyt, és mondta, hogy maradjak, különben pofán ver. Erősen magához húzott.

Amikor a nemi szervéhez ért a szám, öklendezni kezdtem,

majdnem elhánytam magam. Aztán hanyatt fektetett, és ő csinálta nekem 2-3 percig, én meg sírtam." - emlékezett vissza a gyermekotthon szaunájában történt első esetre a most 22 éves Károly, aki akkor 13 éves volt.

Krisztián mindössze 8 éves volt, amikor problémás gyerekként gyermekotthonba került, ahol B. Tamás vallomása szerint nem sokkal később meg is környékezte. A férfi behívta a nevelőszobába, és megkérte, hogy tolja le a nadrágját. Kézzel és szájjal elégítette ki, aztán rajta lett volna a sor. "A számba soha nem vettem a nemi szervét, de

arra soha nem mondhattam nemet, hogy kézzel elégítsem ki"

- idézte fel Krisztián a történteket.

Egy másik diák viszont nem is gondolta, hogy baj lenne, hogy a nevelője rendszeresen megerőszakolta. Ahogy a Velvet írja, szerette a férfit, és hiányzott neki, miután B. Tamás átkerült egy másik intézetbe. Mint mondta, az apja helyett apja volt, a hétvégéjét mindig a nagymamájánál tölthette volna, de

ő sokszor inkább a férfinél aludt.

A Ripost által megkérdezett szakemberek szerint pénz és szakképzett munkaerő híján egyre rosszabb helyzetben van hazánkban a gyermekvédelem, szinte vadászni kell az embereket. Ezért is történhetett például meg, hogy egy csepeli iskola, ahol végül lebukott, úgy alkalmazta B. Tamást, hogy nem tudtak róla, hogy kiskorú veszélyeztetése miatt korábban már vádat emeltek ellene.

"Nehéz terület a gyermekvédelem. Nemcsak azért, mert egyre súlyosabb sérüléseket szenvednek el a gyerekek, amik egész életükre kihathatnak, hanem mert

nincs megfelelő szakembergárda

- magyarázta a Ripostnak Báló Ottília, a Fészek Gyermekvédő Egyesület ügyvezetője. "Néhány napja is érkezett hozzánk egy sürgős eset, de csak márciusra kapott helyet a pszichológusnál. Sajnos az ilyesmi nem egyedi eset" - tette hozzá.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tom Cruise meglepő dolgot tett Victoria Beckham 50. születésnapi buliján

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

vg.hu

Új üzemanyagárak: megtörte a kereskedőket a kormány fenyegetése – szerdától sokkal olcsóbb adják a dízelt

ripost.hu

A csillagok nem hazudnak: ebből a 3 jegyből lehet milliomos

mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

origo.hu

Meglepő véleménye van a modellkedésről Kiszel Tünde lányának

travelo.hu

Preparátumnak hitték a múzeumi látogatók a baglyot, amíg váratlanul rájuk nem pislogott

ripost.hu

Ennek a 4 csillagjegynek pénzt és bőséget hoz a Bika hava

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok, nem is kell rá sokat várniuk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-