RIPOSTER

Egy kutya sok száz kilométert vándorolt, hogy megtalálja megmentőjét

Vajon honnan tudta, hogy merre kell mennie? Mi vezérelte?
  • Szerző: K.M.

A kutyát azért tették ki az út szélére szívtelen gazdái, mert baleset érte.  Nem akarták fizetni az orvosi kezelést, inkább sorsára hagyták.

A sérült, kínlódó állatra orosz állatbarátok találtak, Rosztov környékén, a városba vezető út szélén, aztán kerestek egy állatorvost, aki  ellátta a  kutya súlyos sérüléseit.

A döbbenetesen végződő történetet a Komszomolszkaja Pravda írta meg. 

A sérült kutyát ideiglenesen annak a nőnek a barátnője fogadta be, aki az út szélén rátalált. Az illető ugyanis vissza kellett, hogy utazzon körülbelül 300 kilométerre lévő lakhelyére.

A kutya meggyógyult, s mivel a barátnő szűkös lakásában nem maradhatott, új gazdát kerestek neki.

Csakhogy onnan rövidesen megszökött! Heteken át senki nem tudta, hogy mi lehet vele, hogy hova tűnt...

Aztán egyszer csak felbukkant megmentője lakótelepi lakása előtt. Beszökött a lépcsőházba és lefeküdt a küszöbre... Nincs rá magyarázat, hogyan volt képes több száz kilométer távolságból megtalálni azt az embert, aki az út szélén megtalálta és megmentette az életét...

“Azt hittem rosszul látok, mikor felbukkant a lépcsőházunk előtt. Nagyon megható volt” – nyilatkozta Nina az orosz újságnak és elmesélte, hogy a kutya a megérkezését követően napokig csak aludt. Még enni is alig-alig akart felkelni.

“Sokat olvastam már arról, milyen elképesztő dolgokra képes a kutyahűség, de álmomban se gondoltam volna, hogy egyszer megtapasztalhatom majd. Azután, hogy közel 300 kilométert gyalogolt, hogy újra velem legyen , magától értetődő volt, hogy örökre a családtagunk lesz...”

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?