RIPOSTER

Elképesztő, titokban sétáltatják a kutyát a gazdák Budapesten

Egyre több helyen szembesülnek a gazdák azzal, hogy már a parkos területekről is kitiltották a kutyákat...
  • Szerző: Ripost

A városi kutyáknak egészségük megőrzéséhez mozgásra, játékra van szükségük, erre pedig a sűrűn lakott városrészekben a közparkok adnak lehetőséget. Na de mi van akkor, ha oda se mehetnek be a kutyák?

Semmi értelme ennek a szabályozásnak! Zacskókat és szemeteseket kellene inkább kitenni a parkba, hogy össze lehessen szedni a kutyapiszkot. A kutyák kitiltásával csak annyit érnek el, hogy titokban, a nyomorult állatot siettetve viszik le a gazdák a kutyákat

- mondta a %% -nak egy budapesti férfi, Horváth Péter, aki a Nehru part közelében lakik. A Járókelők oldalon is arra panaszkodtak a környék lakói, hogy a parkosított területeken váratlanul megjelentek a "Kutyát parkba vinni Tilos!" táblák, annak ellenére, hogy a park használóinak nagy része hülyeségnek tartja a szabályozást.

De nem ez az első ilyen eset. Év elején azért robbant ki botrány, mert bevezették, hogy a X. kerületi parkokban egyáltalán nem lehet kutyát sétáltatni. Ott ugyanis az önkormányzat megszavazta, hogy a négylábúak csak a kutyafuttatókban tartózkodhatnak.

Kétszázezres bírság is járhat

A szabályszegésért büntetés jár! Akár kétszázezer forintos bírságot is kaphatnak a kutyatulajdonosok, de az, hogy pontosan hol büntetnek, az önkormányzatoktól függ. A Nehru partnál a lakók a táblák eltüntetése érdekében az önkormányzathoz fordultak, de egyelőre még nem érkezett válasz kérésükre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?