Létrehozva: 2019.11.20.

Eltört a gerince: Beperelné gázolóját a gyilkos apa

Korábbi sérülései miatt komoly fájdalmai vannak, dolgozni sem tud az elítélt.

Lassan vánszorognak a napok a sátoraljaújhelyi fegyházban idősebb és ifjabb Burka Ferenc számára. Nevüket 2005-ben ismerte meg az ország, amikor bizonyíték hiányában felmentették őket Gyurcsó János megölésének vádja alól.

A hatóság szerint egy tévéantennát akartak ellopni, ebben zavarta meg őket az ismerősük. Burkáék a felmentő ítéletig már hat évet töltöttek a rács mögött, így az apa 20 millió, fia pedig 25 millió forint – akkor rekordnak számító – kártérítést kapott.

Csakhogy tavaly a Debreceni Ítélőtábla a perújítás során mégis bűnösnek találta őket. A perújítás során a koronatanú idősebb Burka Ferenc unokája, Richárd volt. A férfi azt vallotta, hallotta, amint apa és fia évekkel a felmentő ítélet és a kártérítés után veszekedett a gyilkosság miatt.

Az apát jogerősen 9, a fiát 7 és fél év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték azzal, hogy jó magaviselet esetén – a büntetés harmadának elengedésével – feltételesen mindketten szabadlábra kerülhetnek. Apa és fia most közös zárkában számolják a napokat, reménykednek, hogy a kedvezménnyel karácsonyra otthon lehetnek. A kártérítésnek azonban már nyoma sincs.

„ Ó, az a pénz már rég elfogyott” – utal a kártérítésből kapott milliókra Szabina, idősebb Burka Ferenc lánya. „Apu panaszkodott, hogy nagyon kivan, mert eddig hatan voltak a zárkában, most 14-en vannak összezárva. Ő a zárkafőnök, mindent megtesz, hogy kedvezményesen szabadulhasson. Hiába mintarab, a kedvezményről szóló tárgyalásán a bíró azt mondta, még egy dicséretet össze kell szednie” – mondta a Blikknek a lány, ám az is kiderült, hogyan szeretnének majd ismét pénzhez jutni szabadulásuk után a rabok.

A fegyházban a cipővarrás az egyetlen munkalehetőség, de idősebb Burkát korábban kerékpározás közben elgázolta egy autó, s eltört a gerince. Emiatt komoly fájdalmai vannak, dolgozni sem tud. Ha szabadul, kártérítési pert indít az őt elgázoló sofőr ellen.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

magyarnemzet.hu

Meleg futballisták forradalma a Bundesligában: tömeges coming out szerveződik

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 22-28.: A telihold sem könnyíti meg az életedet

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

origo.hu

Gáspár Győző rendkívüli hírt jelentett be, erre senki sem számított - videó

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-