Létrehozva: 2019.01.16.

Ez hihetetlen: 10 év után lett meg a Miskolcról ellopott 600 millió

A pénzt 2009-ben a Brink's pénzszállító cég biztonsági õre úgy lopta el, hogy egy éjjel a telephelyen altatót kevert munkatársai italába.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közlése szerint vádat emeltek három ember ellen pénzmosás miatt. A Blikk szerint közleményben megadott adatok alapján - annak ellenére, hogy a cég nevét és az elítélt tolvaj nevét sem közölték - beazonosítható, hogy a miskolci pénzszállító cégtől ellopott pénz lett meg.

Az ügyészség F. Zs. E. 43, Sz. T. 38, és L. I. Z. 42 éves férfiak, valamint Sz. Gy. 61 éves nő ellen különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntette miatt emelt vádat.


A lap információi szerint az egyik vádlott, F. Zs. E. baráti viszonyban volt azzal a személlyel, aki 2009 szeptemberének elején egy miskolci pénz- és értékszállítási cég alkalmazottjaként munkáltatójától hatszázmillió forint készpénzt sikkasztott forintban és különböző valutában. F. Zs.E. szerepe az volt az ügyben, hogy megőrizze a lopott pénzt. Ezért a tolvaj állítólag 150 000 000 forintot ígért neki. A vádlott elvállalta a megbízást, de az ügybe 50 000 000 forint fejébe bevonta Sz.T. barátját is.

A pénzből 100 millió forint körüli összeget vett magához a tolvaj, a többit egy garázsban rejtette el, és a garázskulcsot átadta Sz. T. vádlottnak.

Az 500 000 000 forintot Sz. T. társával, Sz. Gy.-vel egy két műanyaghordóba és egy háti kézi permetezőbe rejtve elásta egy Tarcal közeli szőlőben, Az autót egy harmadik társukkal tüntették el. Időközben a sikkasztó biztonsági őr ellen büntetőeljárás indult, elfogták, majd sikkasztás miatt jogerősen 7 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték. A sikkasztás bűntettének elkövetője 2015 áprilisában a börtönből szabadult, és F. Zs. E. vádlottól 17 000 000 Ft-ot vett át.

Az ügyészség F. Zs. E. és Sz. T. bűnügyi felügyelet alatt álló, valamint L. I. Z. vádlottakkal szemben börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és pénzbüntetést, továbbá vagyonelkobzást, míg Sz. Gy. vádlottal szemben felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést indítványozott. Az ügyészség azt nem közölte, hogyan buktak le a pénzt rejtegető csapat tagjai.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

hirtv.hu

Varga Judit megtöri a csendet - ma este a Frizbiben + videó

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

astronet.hu

Húsvéti hosszú hétvégi horoszkóp 2024. március 29-április 1: Csodaszép ünnepek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-