Létrehozva: 2019.05.29.

Ezért néznek csodálkozva a somogyi mentős ikrekre a betegek

Hallgatnak a másik nevére, már az iskolában is megtévesztették tanáraikat, újabban pedig a fõnökük könyörgött nekik, hogy csináltassanak egymástól eltérõ frizurát, mert képtelenek megkülönböztetni õket. Békefi Ákos és Békefi Tamás mentõápoló a Ripost-nak mesélt cseppet sem unalmas életérõl.

Ákos és Tamás a Barcsi Mentőállomáson dolgozik, mindketten mentőápolóként mentik mások életét. A két középkorú férfi ráadásul egypetéjű iker, ami számos mókás történetet eredményezett a munkahelyükön. De nem csak a munkahelyük közös.

Vicces sztorikkal vette rá bátyját a mentőzésre

Csupán 10 perc különbség van Békefi Ákos és Tamás születése között. Az ikrek nem véletlenül választották ezt a hivatást, hiszen édesapjuk is mentősként dolgozott.

„Édesapánk két évig mentőzött, folyton a vicces és érdekes sztorikat hallgattuk tőle munka után, de volt, hogy bementünk hozzá a mentőállomásra is, ahol mindig történt valami izgalmas. Később sajnos nem vettek fel az egyetemre, így egyből elmentem sorkatonának. Utána pedig mentősnek álltam. A bátyám később végzett, de otthon folyamatosan sztorizgattam neki a munkámról, így nem is volt kérdés, hogy ő is beáll a sorba. Azóta együtt dolgozunk” – mondja a %Ripost%-nak Békefi Ákos.

Ákos Tamás helyett felelt fizikaórán, de lebukott

Tamás és Ákos olyan, mint két tojás, így már teljesen hozzászoktak, hogy mindig összekeverik őket iskolás koruk óta.

„Egyszer Tamás helyén ültem és helyette feleltem fizikaórán, de ez sajnos kiderült. Onnantól kezdve folyton minket feleltettek felváltva. Ezért nem is szeretünk visszaélni a hasonlóságunkkal”

– idézi fel a vicces történetet Ákos.

A testvérpár szerint a kollégák már hozzászoktak, hogy nehéz megkülönböztetni őket, főleg a betegek számára okoz nagy meglepetést a két férfi hasonlósága.

„Egyszer pont Ákos váltott engem a mentőben, erre egy idős néni, akit továbbszállítottunk, azt kérdezte az öcsémtől: „istenkém, magát senki sem váltja?”.  Szolgálat után nevettünk is egy jót ezen” – mondja az idősebbik Békefi-fivér.

Nem csak a munkájuk közös Ákosnak és Tamásnak. A hobbijuk is ugyanaz. Mindketten szeretnek képregényeket rajzolni és grafikákat készíteni. Előfordul, hogy még a mentőállomáson is rajzolgatnak, ráadásul kondizni is együtt járnak. A sok hasonlóság között talán a legfurcsább, hogy együtt használják a közösségi médiát is.

„Szabadidőnkben is sokat vagyunk együtt. Ráadásul közös a Facebook profilunk is, hiszen még a barátaink is ugyanazok és ugyanaz érdekel mindkettőnket. Csak a telefonszámunk különbözik”

– neveti el magát Ákos.

Nemrég a munkahelyükön megkérték őket, hogy vágassanak maguknak más frizurát, hogy könnyebb legyen őket megkülönböztetni. Persze sokszor még így is összekeverik a Békefi-testvéreket, mikor mindketten bent vannak a mentőállomáson.

„Az állomáson néha a másik nevén szólítanak minket, de nem foglalkozunk vele és így is figyelünk, utána legfeljebb egy jót nevetünk rajta. Olyan is volt már, hogy előtte inkább rákérdeztek, hogy akkor most melyikünk kicsoda. Kocsira viszont sose kerülünk együtt. Ám az előfordult, hogy egy helyszínre mindketten kivonultunk, külön-külön mentőautón. Ilyenkor pláne nincs időnk mélázni, hiszen emberek élete múlhat néhány tétova másodpercen is” – magyarázza Tamás, aki öccsével együtt imádja a hivatásukat.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krokodilok a parton, a víz tele van cápával - a világ legveszélyesebb tengerpartjai

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

mindmegette.hu

Megdöbbensz, ezért kérik el a személyidet ha az Aldiban vásárolsz

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-