RIPOSTER

Fegyveres bankrablás történt Pest megyében, meglepő dolgok derültek ki

Egy ócsai párt fogtak el a rendőrök, miután feltûnően higgadt módszerrel raboltak ki három bankot is.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Június 18-án reggel Üllőről, egy OTP-bankfiókból kaptak riasztást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) nyomozói. Egy férfi pisztollyal a váltópénz átadására szólította fel az alkalmazottat, majd a zsákmány megszerzése után gyalog távozott. A biztonsági kamerák felvételei alapján megállapították, hogy feltűnően higgadtan, kiszámítottan mozog, már-már „profiként” viselkedik – ez a nyugodtság ismerős volt a hatóságnak. Noha a személyazonosságát még nem ismerték, arra a következtetésre jutottak, hogy az üllői bankrabló szinte bizonyosan ugyanaz, aki 2016-ban egy budapesti Erste-bankfiókot rabolt ki ugyanilyen módszerekkel.

Összevetették a három éve készült biztonsági felvételeket a friss kameraképekkel. A közterületi kamerák felvételein szúrtak ki egy teljesen átlagos, középkategóriás autót, amely kétszeri felbukkanásával irányította magára figyelmünket. A sötét színű SEAT Cordoba a benne ülő két emberrel a rablás perceit követően előbb behajtott egy, a fiók közelében lévő föld­útra, majd kisvártatva ismét megjelent a látóterükben. Csak a szín, a típus és egy rendszámtöredék állt a rendőrök rendelkezésére az azonosításhoz.

A nyomozók megtudták, az országban 140 sötétkék vagy fekete SEAT Cordoba van forgalomban az adott évjáratból.

Július 1-én újabb rablás történt, zárás előtt valaki kirabolta a bugyi takarékszövetkezetet. Ugyanaz a ruha, álca, ugyanaz a forgatókönyv, ugyanaz a pisztoly és ugyanaz a nyugodt mozgáskoordináció látszott a felvételeken, mint az üllői esetnél. Egy ócsai SEAT-tulajdonos vejére terelődött a gyanú. A 35 éves ócsai P. Roland átvilágításakor kiderült: mintegy három éve közel 30 milliós adósságba keveredett.

A nyomozók minden eszközzel kutatni kezdtek. A bugyi rablás után alig egy órával egy dunakeszi autókereskedésben megjelent egy harmincas pár, és készpénzért egy Alfa Romeót vásároltak. Az értékesítők kikérdezésekor a zsaruk bizonyító erejű nyomot találtak: a vételár kifizetése után a nő vette át az Alfa kulcsait, míg a férfi visszaszállt abba a kocsiba, amivel érkeztek – egy sötét színű SEAT-ba.

A rendőrök P. Roland és a legalább az utolsó bűncselekményről tudó 33 éves P. H. Ildikó elfogására akciót szerveztek. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ (TEK) egységével július 2-án este ócsai lakóhelyükön elfogták a házaspárt. A férfi és a nő teljes körű, feltáró vallomást tett, az időközben a PMRFK-nál egyesített 2016-os budapesti rablást is beismerték. Mindkettejük ellen háromrendbeli fegyveres rablás miatt indult eljárás, letartóztatásukat a bíróság július 5-én rendelte el - írja a police.hu.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?