RIPOSTER

Fejlemények, mobilján internetezhetett a Viking Sigyn kapitánya a balesetkor

A Hableány katasztrófája idején az ukrán kapitány a segítségnyújtást is elmulasztotta.
  • Szerző: Ripost

A Viking Sigyn kapitányát nemcsak gondatlanság miatt terheli a felelősség, hanem azért is, mert nem kellő mértékben nyújtott segítséget vagy azt teljesen elmulasztotta – közölte a Hableányt üzemeltető Panoráma Deck Kft. oldalán sértetti képviselőként fellépő ügyvédek egyike kedden az M1 aktuális csatornán.

Dr. Sógor Zsolt azt mondta, a szállodahajó a baleset után nyolcszáz méterrel feljebb állt meg. Száz méterrel mögötte azonban közlekedett egy másik Viking hajó is, amely egy kis időre megállt, de nem biztos, hogy teljesen meggyőződött arról, mi történt a helyszínen – közölte.

A jogi képviselő úgy gondolja, több embert is meg lehetett volna menteni, mert nemcsak a hét túlélő esett a vízbe, annál – elmondása szerint – többen álltak a Hableány fedélzetén.

Az ügyvéd szerint az ukrán hajóskapitánynál nem merült fel az ittasság kérdése, inkább figyelmetlenségről van szó. Az ügyvéd – hangsúlyozva, hogy ez nem tényállás – felvetette, a Viking Sigyn kapitánya esetleg telefonján internetezhetett a baleset bekövetkeztekor, ez vonta el a figyelmét, és emiatt törölt ki később adatokat a telefonjából.

Kitért arra is, hogy az ügyet várhatóan 2020 márciusáig fejezhetik be, akkor történhet vádemelés.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet; hét távol-keleti turista élte túl a balesetet, a Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek három dél-koreai utast.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?