Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2019.04.27.

Felfordul a főváros közlekedése hétvégére, ezekre kell figyelni

Hídtakarítás, világháborús bomba hatástalanítása és egy hatalmas kerékpáros felvonulás is megnehezíti az autósok életét a fõvárosban a hétvégén. De fájhat a tömegközlekedést használók feje is... Mutatjuk, hogy mit érdemes elkerülni.

A Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. tájékoztatása szerint két napos forgalomkorlátozásra kell számítani a fővárosban, az Árpád híd egy-egy sávján. Míg szombaton reggel fél 7-től egészen délután fél 2-ig a Budáról Pestre vezető oldalon végzik majd a híd mosását, addig vasárnap ugyanebben az időpontban a Pestről Budára vezető oldalt takarítják majd a hónapok alatt rárakódott kosztól.

Tűzszerészek lepik el Kispestet

Vasárnap a kispesti Bozsik Stadion területén második világháborús bombát hatástalanítanak, ezért egy kisebb kerületrészt lezárnak és kiürítenek a hatóságok. Míg a tűzszerészek a Puskás Ferenc utcában fognak dolgozni, addig egy hatalmas zónát evakuálnak. Reggel 8-ra mindenkinek el kell hagynia a területet, amelyet a Kassa utca, Pozsony utca, Feszty utca, Győrffy István tér, Czuczor utca, Hofherr Albert utca, Fadrusz utca, Mészáros Lőrinc utca, Kócsag utca, Áchim András utca, Iparos utca, Sólyom köz és Sas köz határol, de a XVIII. kerületi Darányi utcát, Hengersor utcát és Parázs utcát is érinti. Előreláthatólag legkésőbb délután 5-ig tart a zárás, de ha korábban sikerül hatástalanítani a robbanószerkezetet, akkor hamarabb visszaengedik a lakókat.

A lezárás idejére a lakókat a XIX. kerületi Gábor Áron Általános Iskolában és a XVIII. kerületi Kondor Béla Közösségi Házban kialakított befogadóhelyekre várják. A hatástalanítás ideje alatt terelt útvonalon közlekedik a 93A jelzésű busz, amely egyik irányba sem áll meg Kispest vasútállomásnál és az Iker utcánál, valamint terelve jár majd a 136E és 236-os jelzésű busz is, ám ezek az összes megállójukban megállnak.

A fél várost átszelik a bringások

Kerékpáros felvonulást is tartanak vasárnap, amely érinteni fog négy hidat, valamint a Duna mindkét partján a rakpartokat. A kerékpárosok délután 1-től gyülekeznek a Margitszigeten a Nagyréten és 3-kor innen indul a menet. Először az Árpád híd Budára tartó oldalára hajtanak fel, majd az Árpád fejedelem útján haladnak egészen a Margit hídig, ahol áttekernek a Pesti alsó rakpartra. A Közraktár utcát érintve egészen a Petőfi hídig hajtanak, ahonnan a Műegyetem rakparton és Budai alsó rakparton keresztül, majd az Attila úton át az Alagútig kerekeznek. A Lánchídon keresztül tekerve végig mennek az Andrássy úton, majd a menet a Városligetben ér célba. Itt este 6-kor emelik magasba a kerékpárjukat a résztvevők és ezzel véget ér a felvonulás.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

vg.hu

Alba Aréna: megnyílt Magyarország legújabb sportarénája – fotók

life.hu

Kiderült: ez lehet a rákbeteg Katalin hercegné titkos terve

vg.hu

Hadijelentés: megtorolták az ukrán támadásokat az oroszok

origo.hu

Brutális bírságot kapott az RTL Klub

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Özönlenek a gratulációk Vastag Csabának és feleségének

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-