RIPOSTER

Fényes nappal az utcán is megvédhetjük magunkat!

Kimondta a Kúria, ami mellett a Ripost már korábban is kiállt: igenis jogunk van ahhoz, hogy megvédjük testi épségünket és értékeinket! Méghozzá nem csak éjszaka, váratlan támadás esetén a saját házunkban, hanem fényes nappal a nyílt utcán is!
  • Szerző: Ripost

Jogos védelmi helyzetben volt az a nő, aki kirablóit üldözve egy motoros halálát okozta – mondta ki kedden a Kúria. Dr. Katona Andrea autójával a Kolosy térnél állt a piros lámpánál, amikor egy motorral melléhajtottak, betörték kocsija ablakát és kiemelték az ülésről a táskáját. A nő a két tolvaj után eredt, akik menekülés közben egy rossz manőver miatt elestek, és egyikőjük a kórházban életét vesztette. 

A saját tulajdonát védő anyát perbe fogták, az eset óta eltelt öt évben meghurcolták,

főigazgatói állását is elveszítette. A bíróság első fokon bűnösnek találta közúti veszélyeztetésben és rongálásban, egy év börtönre ítélték, másodfokon azonban már halált okozó közúti veszélyeztetéssel és többrendbeli rongálással vádolták, és két év börtönre ítélték, két évre felfüggesztve.

Katona Andrea azonban nem adta fel, és lapunk mellé állt. Azzal, hogy elment a Kúriáig, másoknak is nagy szolgálatot tett.

"Nagyon kevés esély volt erre, hiába tudtuk, hogy ez az igazság.

A társadalom igazságérzete és a jog ritkán találkozik.

Titokban persze ebben az ítéletben reménykedtem, de nem mertem már bízni benne – mondta Katona Andrea a %%-nak.

Hogy mit befolyásol a jövőben a Kúria ítélete, és Katona Andrea mit mondott arról, milyen változások jöhetnek most életében, a %% csütörtöki számában olvashat!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?