RIPOSTER

Figyelmeztet a szakember: Ez az, amit tilos karácsonykor

A napokban kereste fel egy Győr melletti család Both Zoltán vadállatbefogót, akit megkértek, hogy keressen új helyet egy ajándékba kapott agámának. A szakember a történtek kapcsán hívja fel a figyelmet, hogy semmiképp se ajándékozzunk élő állatot!
  • Szerző: RIPOST

Aggódó szülők hívták a napokban Both Zoltánt. A vadállatbefogótól azt kérte a Győr mellett élő család, hogy segítsen nekik elhelyezni egy agámát, amit nemrég kaptak ajándékba, de a kisfiúknak nem tetszik.

Nálam az állatok az elsők, sokszor még az emberi kapcsolataimat is felülírják. Természetesen azonnal kocsiba pattantam és a terráriummal együtt elhoztam a megunt agámát. Befogadtam és most én nevelem

– elevenítette fel a történteket a %%-nak az állatmentő, aki a karácsony közeledtével ismét felhívja a figyelmet: ne ajándékozzunk állatot!

„A karácsonyi kiskutya gyakran csak impulzusvásárlás, a szeretet, a feltétlen adni akarás és a nagylelkűség szellemében, de csak addig, amíg tart a szezon. Az év elején sajnos sok kisállat kerül utcára a felelőtlen és felületes emberi döntések miatt. Én azt javaslom, hogy inkább vegyenek a szülők ismeretterjesztő könyveket a gyerekeknek, amikből megtanulhatják a felelős állattartást és közösen megtervezve kiválaszthatják, hogy milyen állatot tudnak felelősségteljesen felnevelni egy életen át”

– hangsúlyozta Both Zoltán.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?