RIPOSTER

Figyelmeztetést adott ki a meteorológia: Aki teheti, ne induljon útnak

Megismétlődhet az öt évvel ezelőtti márciusi hóvihar, ugyanis vasárnaptól drasztikus lehûlésre kell számítani. Az időjárás sokkal inkább fog emlékeztetni a télre, mintsem a tavaszra. Éjszakánként akár -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, nyugaton 20 centis hó is hullhat!
  • Szerző: RIPOST

A 2013-ashoz hasonló időjárást jósolnak hétvégére, a téli csapadékfajták egész tárháza felvonul: eső, ónos eső, havas eső, havazás és hófúvás is várható! Az Északi-középhegységben és az Alpokalján az sem kizárt, hogy 20 centinél több hó esik, az erős szél pedig hordani fogja a havat. Délebbre egyre vegyesebb lesz a halmazállapot: lesz, ahol ónos eső teszi jégpáncéllá az utakat. Szibériai eredetű levegő zúdul a Kárpát-medencébe.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből látható, hogy az ország jelentős részén szélsőséges időjárási eseményekre kell felkészülni hétvégén.

Javasoljuk, hogy szombaton délutántól, aki csak teheti, ne induljon útnak, vagy előre tájékozódjon a legfrissebb időjárás előrejelzésekről!

– hívta fel a figyelmet a szolgálat.

A Magyar Közút is meghosszabbította a téli üzemeltetési időszakát, így a következő napokban is 700 munkagéppel dolgoznak, és mintegy 4000 szakember fogja végezni folyamatos rotációban, ütemezetten, 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órás szolgálat mellett a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat a mintegy 32 ezer kilométeres országos közúthálózaton.

További részletek a hétvégi extrém időjárásról a %% napilap szombati számában!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?