RIPOSTER

Fordulat a kőbányai gyilkosság ügyében: meglepően döntött a tettes

A fiatal férfi a múlt héten ölte meg szerelmét, majd Németországba menekült. Hamarosan visszahozhatják Magyarországra.
  • Szerző: Ripost

Hallgatásba burkolódzik Cs. Dániel, a kőbányai művészlány, K. Kata gyilkosa. A Frankfurtban elfogott férfi ugyanakkor beleegyezett abba, hogy napokon belül hazahozzák Magyarországra.

A német hatóságok előtt hozzájárult az egyszerűsített kiadatáshoz, így két héten belül hazahozhatják Cs. Dánielt, aki múlt csütörtökön rontott rá volt barátnőjére, K. Katára a lány kőbányai lakásán, ahol kegyetlenül végzett vele, majd elmenekült.

Kiderült, a fiatal mérnök képtelen volt feldolgozni, hogy barátnője szakított vele, a gyilkosság előtt többször is fenyegette. Kata olyannyira tartott tőle, hogy még a zárat is lecseréltette. Dániel ellen elfogatóparancsot adtak ki, végül a németországi Frankfurtban, egy plázában kapták el a helyi rendőrök.

"A férfi a német igazságügyi hatóság előtt hozzájárult az egyszerűsített átadáshoz" – mondta a Borsnak Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője. Bár tehetett volna vallomást is, úgy tudni, a férfi nem élt ezzel a lehetőségével, amúgy eddig senkinek nem beszélt azokról a szörnyűségekről, amit volt barátnőjével elkövetett.

Dávid ismerősei  csodálkoznak a férfi döntésén.

"Nem gondoltuk, hogy lemond a kinti jogairól, hiszen a szülei Németországban élnek, és azt is tudja, mi vár rá egy itteni börtönben. Attól tartunk, hogy végezni fog magával. Valószínűleg ő már lélekben feladta, és minden mindegy már neki" – vélekedtek a férfi barátai.

  Az áldozat barátai és szülei elkeseredetten nyilatkoztak.

"Nagyon várunk arra, hogy hazahozzák, az biztos, hogy ott szeretnénk lenni, ha elővezetik. Elvette egy csodás ember életét, reméljük, a törvény a legszigorúbban fog rá lesújtani. A szemébe szeretnénk nézni, bár kötve hiszem, hogy ránk merne tekinteni" – mondta Kata egyik barátja.

Korábban Kata családja a Borsnak elmondta, hogy bár lányukat semmi nem hozza vissza, szeretnék, ha a férfi a lehető legsúlyosabb büntetést kapná,

 

És ezeket olvastad már?