RIPOSTER

Fordulat a vonat elé a fekvő magyar nő történetében

Az asszony kilátástalannak ítélt anyagi helyzete miatt akart véget vetni az életének, ezért úgy döntött, hogy a vonat elé veti magát.
  • Szerző: RIPOST

A 66 éves nő a Szombathely-Pécs vasútvonal Somogy megyei szakaszán, az egyik vasút átjáróhoz biciklizett, majd a tilos jelzés és a vonat hangjelzése ellenére a vasúti pályára feküdt még februárban. A menetrend szerint közlekedő személyvonat vezetője meglátta, ezért a 60 km/órával közlekedő szerelvényt vészfékezéssel akarta megállítani, ennek ellenére a mozdony a pályakotró lemezével az asszonynak ütközött, és testét  pálya mellé lökte.

Miután megállította a szerelvényt a mozdonyvezető, bejelentette a balesetet a hatóságoknak, a sérült segítségére sietett, akinek súlyos sérülése, sorozatbordatörése keletkezett, melyekből azóta felépült.

Az ügyészég szerint a nő bűncselekményt valósított meg azzal, hogy a vasúti szerelvényt vészfékezésre kényszerítette, s azzal a vonaton utazók életét, testi épségét veszélyeztette, mert azok komoly sérüléseket is szerezhettek volna.

A Kaposvári Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

 

Ha támogatásra van szüksége, vagy egy ismerőse szorul segítségre, hívja a segélyvonalat: 116-123. Éjjel-nappal, mobilról vagy vezetékesről is hívható, mindkettőről ingyenes.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?