Létrehozva: 2018.02.02.

Gyurcsány a bécsi Rothschild-palotában rejtette el a vagyonát. Beismerte...

Gyurcsány feltartotta a kezét és beismerte, hogy vagyona nagy részét a bécsi Rothschild-palotában tartja. Itt székel ugyanis az osztrák milliárdosok kedvenc luxusbankja, a Schoeller bankház. Évszázadok óta kiszolgálja a pénzarisztokráciát.

Szép látvány lehetett, amikor a Rothschild-palota ajtaján, kezében egy netán odabilincselt aktatáskával belépett Magyarország egykori miniszterelnöke, hogy megnyissa a diszkrét privát számlát… A gazdagokat évszázadok óta kiszolgáló híres bécsi Schoeller Bank vezetői nyilvánvalóan hajlongtak előtte…

Miután kiderült az igazság, Gyurcsány előremenekült és lényegében beismerő nyilatkozatot tett több tévétársaság kamerája előtt. Azt mondta, hogy ott tartja a vagyonát, ahol  csak akarja... Mert ő európai állampolgár.

Gyurcsány Ferenc átverte a választóit és eltitkolta előlük, hogy sok milliónyi vagyont rejteget egy osztrák bankban. A volt miniszterelnök valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adott le az Országgyűlésnek – tudta meg  még tegnap a Magyar Idők. A dokumentumban nem tüntette fel, hogy vagyona nagy részét az egyik bécsi pénzintézetben, a Schoeller Bankban őrzik.

A bank, amint azt a %RIPOST% kiderítette, történetesen a Rothschildok ősi bécsi palotájában található. Ez a milliárdosok "csúcsbankja".

De miért kellett a Gyurcsány-vagyont Ausztriában elrejteni? Milyen célt szolgálhat a nagyközönség elől gondosan eltitkolt külföldi bankszámla?

Ráadásul az osztrák milliárdosok közkedvelt luxusbankjában, a Rothschildok palotájában. Ahol, amint az Bécsben köztudomású, sok offshore-tulajdonos ügyeskedő is tartja a pénzét. Süppedő szőnyegek, egy palota minden csillogása és kényelme, no és a diszkréció ígérete jár a kétes pénzek gazdáinak.

A diszkréten elrejtett külföldi bankszámla, akár egy külföldi útlevél kíséretében lassan már hagyománnyá válik a baloldali politikusok körében. Emlékezzünk csak Simon Gáborra, az MSZP egykori elnökhelyettesére, aki ellen néhány éve egy hasonló eset miatt büntetőeljárás indult! A szocialista politikus éppen Gyurcsány miniszter- és pártelnöksége idején vezette az MSZP országos választmányát, sőt később a párt elnökhelyettese lett. Õ 2014-ben bukott le a külföldi bankszámlával. A ma is zajló bírósági eljárás vádirata szerint:

2008 és 2012 között vagyonnyilatkozataiban, illetve adóbevallásaiban Simon jövedelemként csak az országgyűlési képviselői, illetve államtitkári tisztségéért kapott bevételeket tüntette fel, miközben az ugyancsak Ausztriában nyitott bankszámláin ismeretlen forrásból 770 ezer eurót – körülbelül 240 millió forintot – helyezett el, ami után nem fizetett személyi jövedelemadót és egészségügyi hozzájárulást.

 

A közvéleményt most, az új Gyurcsány-botrány kapcsán elsősorban az érdekli, hogy miért viszi a vagyonát egy magyar politikus az osztrák milliárdosok kedvenc bankjába, elrejteni a kíváncsi szemek elől? Miért is annyira fontos a Schoeller Bank, a Rothschild-palota nyújtotta diszkréció a DK elnökének? Titkos, rejtegetni való, netán törvénytelen forrásokból származó összegek parkolnak a bécsi luxusbankban, vagy ha nem, akkor miért hallgatott minderről Gyurcsány Ferenc?

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy 10 éves gyermek 38 másodperc alatt győzte le a többszörös világbajnok sportolót

origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

„A City legyőzi az Arsenalt, de bajnok egyik csapat sem lesz”

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

mindmegette.hu

Húsvéti sonkás-sajtos párnácskák, amiből egy tepsi biztosan nem lesz elég

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

ripost.hu

Imádnivaló: így simogatta terhes pocakját Iszak Eszter

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-