RIPOSTER

Halálra éheztette kisbabáját egy szektás házaspár

Teljesen lesoványodva, súlyos betegségben kellett meghalnia annak a mindössze 9 hónapos kislánynak, akit szülei elvakult vallási nézeteik miatt éheztettek, és gyógyszerek helyett közös imával próbáltak meggyógyítani.
címkék:
  • Szerző: Doris

Egészséges kislányként jött a világra Rebecca Kandare, ám szüleinek elvakult vallásossága kilenc hónappal születése után szörnyű tragédiához vezetett.

A zimbabwei származású, 28 éves Brian Kandare és nála 8 évvel idősebb felesége ugyanis mindketten az Isten Apostoli Egyháza névre hallgató szekta hívei, ami szigorúan elutasítja a modern orvostudományt, és a betegségek gyógyszeres kezelését.

Ezért fordulhatott elő az, hogy a kislányt már születésekor sem látta orvos,  védőnő is csak kétszer látogatta meg a mély vallásosságban élő családot. A második alkalommal azonban figyelmeztették a szülőket, hogy gyerekük kórosan sovány, és súlyos D-vitamin-hiányban szenved, amitől csontjai teljesen elgyengültek.

Ám az anya és az apa ahelyett, hogy orvoshoz vitték volna a beteg  - akkor még csak 3 hónapos - kisbabát, teljesen bezárkóztak, a napról napra egyre rosszabb állapotba kerülő Rebeccát pedig

egy vallási vezetőre bízták, akinek természetfeletti képességeket tulajdonítottak.

Etetés helyett pedig közös imákkal próbálták meggyógyítani a csontsovánnyá vált gyermeket, akinek szervezete 9 hónapos korában végül feladta a küzdelmet. A kislány alig 3,5 kilós volt, amikor meghalt tüdőgyulladásban. Utolsó óráit a szülők házi templomában töltötte, mely házuk hátsó kertjében állt.

A boncoláskor az is kiderült, hogy a kislány gyomrában nemhogy ételt, de még egy korty tejet sem találtak.

A Daily Mail értesülései szerint a nottinghami bíróság emberölésért börtönre ítélte a teljesen elvakultan élő szülőket, az apa 9, míg az anya 8,5 évet kapott.

címkék:
És ezeket olvastad már?