Létrehozva: 2019.06.27.

Hallatlan, miért szállították le a vonat utasait Győrben

Bosszankodás jutott osztályrészül a születésnapi ünneplés helyett annak a három budapesti nõnek, akik interneten vették meg a vonatjegyüket Szombathelyig. A kalauz még rendõrt is hívott rájuk a gyõri vasútállomáshoz, úgy szállíttatta le õket...

Szerző Ripost

P. Éva és két barátnője június 14-én kora este indult Szombathelyre vonattal, de csak Győrig jutottak.

„Meglepetés születésnapra készültünk, a 18.10-es Intercityvel indultunk a Keletiből. Én vettem meg interneten a jegyeket a barátnőimnek is. Tatabányánál jött a kalauz, és közölte, hogy csak egyikünk jegye érvényes, nekem és a másik barátnőmnek le kell szállnunk. A tetejébe elvitte magával a személyi igazolványunkat, csak Győrben adta vissza” – mesélte a %Ripost%-nak Éva. Persze vitatkoztak a jegyvizsgálóval, de Győrben már rendőrök várták őket, a kalauz pedig elkobozta a jegyüket. A barátnők csak úgy tudtak tovább utazni egy későbbi járattal, hogy megint jegyet váltottak.

„Érezhette a MÁV, hogy túllőttek a célon, mert visszafelé már kedves volt a kalauz és elárulta, hogy sms-ben felhívták ránk a figyelmet. Ennek ellenére panaszt tettünk”

– mondta Éva.

Ha valaki az interneten vesz vonatjegyet, kérik az utas nevének megadását, de az, hogy a személyi igazolványban szereplő hivatalos, teljes nevet kell beírni, csak akkor derül ki, ha a rovat melletti apró piktogramra rákattintanak. Ha valaki például a leánykori nevét írja be,  vagy kihagyja a középső, ritkán használt nevét, már nem érvényes a jegye.

„Az otthon nyomtatott jegyekre azért kell ráírni a nevet, hogy elkerüljük a visszaéléseket” – nyilatkozta a %Ripost% kérdésére a MÁV Zrt. A történtekről megkérdezték az érintett kalauzt is, elismerték, hogy a jegyvizsgáló rugalmatlan volt.  

Érthetetlen, hogy amikor drága fesztivál- vagy színházjegyeket lehet név megadása nélkül vásárolni, hiszen a QR-kód vagy a vonalkód egyértelműen csak egyszer használható fel, miért ragaszkodik a MÁV ahhoz, hogy név alapján azonosítsa az utasokat. Mindenesetre, amíg nem tekintenek el ettől, érdemes odafigyelni, hogy az interneten vásárolt jegyre a személyi azonosító okmányban szereplő teljes név kerüljön, nehogy úgy járjunk, mint Éva és barátnői.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-