Létrehozva: 2017.08.04.

Hárman meghaltak a budakalászi idősek otthonában, miért titkolóznak?

Járványügyi felügyelõk fertõtlenítették csütörtök délután a Napvirág Idõsek Otthonát Budakalászon. Három idõs ember meghalt, még heten súlyosan megbetegedtek. Az intézménynek saját konyhája van, valószínûleg ételmérgezés okozta a tragédiát - ám napokig megpróbálták eltitkolni, mi történt.

A helyiek beszámolója szerint hétfőn két halottszállító és legalább nyolc mentőautó érkezett a Napvirág Idősek Otthonához. Egy, az otthonnal szemben lévő építkezésen dolgozó férfi lapunk munkatársának azt mondta, hétfőn délután váltva érkeztek a mentők az otthonhoz, szerinte több is, mint tíz. A férfi ezen kívül

kettő halottaskocsit is látott a helyszínre érkezni.

„Mivel kíváncsiak voltunk, egy ismerősünk odament az egyik mentőshöz, aki azt mondta, ételmérgezés történt – mondta a %Ripost%-nak a férfi.

Bár a helyiek egyértelműen ételmérgezésre gyanakodtak, az otthon ezt napokig megpróbálta eltitkolni, mint ahogy a halálos áldozatok számát is.

Az első hírek szerint egy ember a helyszínen, egy pedig a kórházban meghalt. Később a hirpress.hu azt közölte, ketten is a helyszínen vesztették életüket, egy 84 éves asszony és egy 87 éves férfi. Később kiderült, hogy van egy harmadik áldozat is, aki a kórházban hunyt el, ráadásul még hét ember került kórházba súlyos tünetekkel.

A betegeket a hírek szerint a Szent László kórházba, másrészt a balassagyarmati és székesfehérvári kórházba szállították - ezeknek az intézményeknek van fertőző osztály részlege.

Ennek ellenére az otthon munkatársai

korábban azt nyilatkozták, ételmérgezésről szó sincs, bár azt elismerték, hogy több idős ember is meghalt.

Ezt azzal magyarázták, hogy a nagy meleg erősen megterheli a 90 év felettiek szervezetét, de szerintük rendkívüli esemény nem történt náluk.

Az idősek otthonában telefonon ígértek tájékoztatást, munkatársunkat elküldték a helyszínről – majd lapzártánkig nem reagáltak megkeresésünkre a rejtélyes ügy kapcsán, mint ahogy az Országos Mentőszolgálat sem.

Mint csütörtökön megtudtuk, a szentendrei tisztiorvosi szolgálat átfogó járványügyi és élelmezésügyi vizsgálatot folytat az intézményben.

Csütörtök délután vegyvédelmi ruhás járványügyi felügyelők érkeztek az idősek otthonába, hogy fertőtlenítsék az épületet. A hirado.hu szerint „a hányással, hasmenéssel járó betegség továbbterjedésének megelőzése érdekében”,

és étel-, élelmiszer- és székletmintákat is gyűjtöttek, amiknek megkezdődött a laboratóriumi vizsgálata.

A helyiektől a %Ripost% megtudta, honnan kapták az ételt az idősek otthonában. A részletek a pénteki %Ripost% napilapban olvashatóak, mint ahogy az is, hogy melyik másik idősek otthonában titkolóznak még egy súlyos eset után!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

magyarnemzet.hu

Megérkeztek a helyszíni fotók a reggeli metrógázolásról

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-