RIPOSTER

Három meteorológus állítja: Ilyen idő lesz augusztus 20-án

Mindenki arra kíváncsi, hogy vajon a tûzijátékot elmossa-e az eső, vagy zavartalan idő lesz. Most kiderül, mit hoz a vasárnap!
  • Szerző: RIPOST

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétvégére megszűnik a meleg és egy hidegfront miatt zápor, zivatar várható. Jelentős mennyiségű csapadékra számíthatunk, de jó hír, hogy az esti tűzijátékra már elvonulnak a felhők.

„Kezdetben a Dunántúlon, délelőttől már a Dunától keletre, este pedig egyre inkább csak a Tiszántúlon várható eső, zápor, helyenként zivatar”

– áll az OMSZ előrejelzésében.

A fentieket erősítette meg a %%-nak az Időkép is, akiktől megtudtuk: a hőmérséklet is jelentősen visszaesik vasárnapra, a tartósabban felhős, csapadékos középső és keleti tájakon a legmelegebb órákban is 20 fok alatt maradhat.

„A fővárosban is felhős, záporos-zivataros időjárás előjelei mutatkoznak, viszont délutántól csökkenhet a csapadékhajlam, így az esti tűzijáték idején már nyugodtabb körülmények várhatják az eseményre látogatókat”

– tudatta a %%-tal a meteorológiai portál.

Erős szélre hívta fel a figyelmet Herrmann Dóra, ám a TV2 meteorológusa szerint is zavartalan lesz az augusztus 20-i időjárás.

„A napközben élénk, erős északi szél szerencsére mérséklődhet valamelyest estére, így minden bizonnyal nem zavarja meg az időjárás a tervezett programokat Budapesten. Eső akkor már csak keleten lesz valószínű”

– nyilatkozta a %%-nak Herrmann Dóra.

Bármikor leállíthatják a tűzijátékot
Az emberek megfelelő biztonságáért az augusztus 20-i rendezvény teljes időtartalma alatt idén is az Operatív Törzs felel, munkáját Kara Ákos irányítja. Az államtitkár ezzel kapcsolatban korábban elmondta, a tűzijáték bármelyik pillanatban egyetlen gombnyomásra leállítható, egyes részeit is meg tudják szakítani az illetékesek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?