RIPOSTER

Hazahozták, és három bűncselekménnyel is gyanúsítják az afgán erőszakolót

A rendőrség tájékoztatása szerint pénteken Magyarországra hozták, majd kihallgatták azt az afgán férfit, aki a gyanú szerint egy Tibi atyával reklámozott gíroszozó mosdójában megerőszakolt egy magyar stewardesst.
  • Szerző: Ripost

Az osztrák rendőrök kiadatási eljárás keretében átadták a magyar nyomozóknak azt az afgán állampolgárt, aki ellen szeméremsértés és szexuális kényszerítés bűntett miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság - tájékoztatott a rendőrség a police.hu-n.

A Magyarországon menekült státuszúként tartózkodó 18 éves afgán férfi június 1-jén Budapest VII. kerületében, a Dohány utcában, majd június 20-án a Király utca és a Lövölde tér közötti területen szeméremsértő módon viselkedett. Ezt követően szeptember 9-én hajnalban Budapest V. kerületében, egy gyorsétterem mosdójában szexuális aktus eltűrésére kényszerített egy nőt. A bűncselekményt követően a férfi elmenekült a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság az ügyben külön nyomozócsoportot hozott létre. Az afgán férfi azonosítása után, a nemzeti elfogatóparancs mellé európai elfogatóparancsot is kiadtak.

Az afgán férfit végül az osztrák rendőrök fogták el szeptember 10-én késő este Ausztriában, Linz környékén egy Frankfurtba tartó vonaton. Kiadatási eljárás keretében péntek délelőtt Hegyeshalomnál átadták az afgán férfit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozóinak, akik előállították az V. kerületi Rendőrkapitányságra. A belvárosi rendőrök őrizetbe vették és szeméremsértés, valamint szexuális kényszerítés miatt gyanúsítottként hallgatják ki, illetve előzetes letartóztatását kérik.

Mint lapunk megírta, szeptember 9-én hajnali 2 és 3 óra között a budapesti belvárosban, egy József Attila utcai gíroszos mosdójában az ott dolgozó fiatal afgán férfi, Ahmad Bilal Sarhadi szexuális aktusra kényszerített egy 21 éves magyar légiutas-kísérő lányt. A lány mosdóra kéredzkedett be a vendéglátóhelyre. Az afgán alkalmazott hátra kísérte, majd a lány kiszolgáltatott helyzetét kihasználva rázárta az ajtót és a által megszerzett kamerafelvételek szerint 27 percen át erőszakoskodott vele.

A írta meg elsőként azt is, hogy a bűncselekménynek volt tanúja: az afgán munkatársa a kamerafelvételek szerint az ajtónál hallgatózott, többször is visszatért, mintha azt várta volna, hogy az afgán végezzen. Hallania kellett a lány tiltakozását, sikoltásait, de nem tett semmit. A rendőrség kihallgatta a tanút, de a nyomozás állásáról bővebb részleteket nem árultak el. Lapunk kiderítette, a tettes a fóti gyerekvárosból járt a belvárosba dolgozni, ott lakott évek óta, tartózkodási engedéllyel.

Az áldozat, a 21 éves magyar stewardess azóta eltűnt a nyilvánosság elől: Facebook-profilját is törölte. De lehet, hogy a rendőrségi kihallgatások után most újra szembe kell néznie támadójával.

Az osztrák hatóságok két hónap után adták ki Magyarországnak a tette után azonnal Bécsbe menekülő férfit. Azért tarthatott eddig a folyamat, mert a gyanúsított valószínűleg nem egyezett bele a kiadatásba, majd fellebbezhetett is, így húzva el az ügyet.

És ezeket olvastad már?