RIPOSTER

Házát védte, félholtra verték, leültethetik... Itt az új "gazda-ügy"?

Téglakerítését szerette volna megvédeni a férfi, de hiába őt verték meg a tolvajok, gázpisztolya miatt neki is felelnie kell majd a bíróságon.
  • Szerző: Ripost

Duplán pórul járt az a szihalmi gazda, aki a lakóhelye köré épített téglakerítését szerette volna megvédeni a tolvajoktól. A férfi engedéllyel tartott gázpisztolyával a kezében szólította fel a kerítésrombolókat, hogy hagyják abba a kerítés elbontását, majd amikor azok felé indultak, egyet a levegőbe lőtt.

Ahelyett azonban, hogy elriasztotta volna a rongálókat a lövés, inkább feldühítette őket. Annyira, hogy a négy tolvaj nekiesett a tulajdonosnak és félholtra verték. A bántalmazott férfit súlyos sérülései miatt rohammentővel szállították kórházba.

Intézkedés - mindkét fellel szemben

Az eset Szihalmon máris hatalmas közfelháborodást váltott ki. A rendőrség ugyanis - ahogy az ilyenkor lenni szokott -, mindkét féllel szemben intézkedett. A megvert férfinél azonnal házkutatást tartottak, melynek során megtalálták és elvitték a gázfegyver tartási engedélyét, és egyúttal felfegyverkezve elkövetett garázdaság, valamint könnyű testi sértés miatt indítottak eljárást ellene.

A gazdát megverő két férfi ellen garázdaság címszóval indult rendőrségi eljárás.

Ki jár rosszabbul?

A szemfüles netezők érdekes kommentre lettek figyelmesek az ügyről folyó Facebook-vitában... Egy kommentelő, aki állítása szerint a támadókkal együtt jelen volt a helyszínen, azt írja: sajnálja, hogy nem tudták a férfit megölni. Ha ez a netes hozzászólás bizonyító erejű lenne, akkor persze már nem garázdaságról, hanem gyilkossági szándékról lenne szó. Igaz, a hozzászóló azt is állítja, a gazda nem éppen a levegőbe lőtt.

Sajnos nem sikerült megölni, mert megakadályozták! De ami késik, nem múlik!

- írja a Facebookon az állítólagos szemtanú.

A többség máris a fagyállós gazda ügyéhez hasonlítja az esetet, azt kiemelve, hogy itt is az bűnhődik majd jobban, aki csak a saját tulajdonát szerette volna megvédeni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?