Létrehozva: 2016.08.28.

Ide költözhetnek a magyarok!

A Brexit miatt kevesebb magyar vállal az Egyesült Királyságban munkát, nézd meg, mi az új célország!

A kivándorlás marad, a célország azonban lassan megváltozik – a Brexitnek köszönhetően egyre kevesebb magyar vállal majd Egyesült Királyságban munkát. Ám aki külföldre akar menni, azt nem tartja vissza, hogy az angolok lelépnek az Európai Unióból, csak olyan országot választanak, amelyben biztosabbnak és gazdaságosabbnak tűnik a jövőjük, mint itthon.

Jó példa a 22 éves Bea, aki Budapesten tanul vendéglátást, angolul felsőfokon, franciául pedig középfokon beszél. Már régóta azt tervezi, hogy a diplomája megszerzése után külföldön vállal munkát – eddig egyértelműen az Egyesült Királyságban gondolkodott.

Már elbizonytalanodtam. Nem vagyok biztos benne, hogy tényleg Angliába kellene mennem. Most Franciaország vagy éppen Belgium sokkal biztosabbnak tűnik.

Most ráfekszem a franciára. Van még pár évem a döntésig, de szerintem a Brexit miatt, aki megteheti, kétszer is meggondolja, hogy érdemes-e Angliát választania, ha van más lehetősége – mesélte a %RIPOST%-nak.

A közelgő EU-s kilépés hatására már most romlik a brit gazdasági helyzet, és a font is gyengül. Ez a magyar munkavállalók számára azt jelenti, hogy bár ugyanannyit dolgoznak, mint korábban, a pénz, amit családjuknak küldenek, kevesebbet ér. A statisztikák alapján ugyanis a kivándorló magyarok többsége csak pár évig vállal külföldön munkát.

 

Ha a hazautalt összeg értékét nézzük, akkor az Egyesült Királyságot már most megelőzik olyan országok, mint Németország, az Amerikai Egyesült Államok vagy éppen Kanada. Utóbbi két ország mellett szólhat az angol nyelv, viszont egy magyar munkavállalónak még mindig könnyebb EU-s tagállamban elhelyezkednie. Tehát új nyelvet is meg kellene tanulniuk a külföldre vágyóknak.

Mégis akarják a külföldi munkavállalókat...

Ugyan a Brexit-pártiak egyik fő kilépési érve a külföldi munkavállalók beáramlási hullámának lassítása volt, mostanra kiderült, hogy a britek mégis azt szeretnék, ha a szigetországban élő EU-s állampolgárok a kilépés után is az országban maradnának. A British Future független cég közvélemény-kutatása alapján a legtöbb brit azt szeretné, ha a magasan képzett külföldi munkaerő továbbra is az ő országukba költözne, és az eddig letelepedett munkavállalók nem hagynák el Nagy-Britanniát.

 

Jelenleg közel 3 millió EU-s állampolgár dolgozik az Egyesült Királyságban, ebből közel százezren magyarok.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A lengyel elnök kemény üzenetet küldött Oroszországnak

origo.hu

Újabb európai ország készül a világháborúra

borsonline.hu

Fegyveres rendőrök vonultak ki reggel a Lidlhöz - le kellett zárni az üzletet

mandiner.hu

Áll a bál az USA-ban, mert nem mindenki meri kijelenteni a baloldalon, hogy Orbán Viktor „önkényúr”

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

mandiner.hu

Elborzadt Bayer Zsolt: Micsoda világ, micsoda társadalom az, amelyik így néz ki, s ahol ilyen zombik tengetik nyomorult életüket?

origo.hu

Salma Hayek az esküvőjén is a melleit mutogatta - fotók

travelo.hu

Búcsút int a budapesti állatkert jegesmedvéje, siessetek, ha még látni szeretnétek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-