RIPOSTER

Pokoli hőség, jégeső és szenvedés – durva, amit az időjárás tartogat

Kedden jellemzően napos időre számíthatunk, záporra és zivatarra csak átmenetileg és csak néhány megyében számíthatunk.
címkék:
  • Szerző: Doris

A köpönyeg.hu szerint kedd délután főként a Dunántúl északnyugati felén, az Északi-középhegységben várható helyenként zivatar.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Pokoli hőség, jégeső és szenvedés – durva, amit az időjárás tartogat

Fotó: Shutterstock

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint leginkább a délnyugati és északkeleti országrészben viharos szélrohamokra is számítani kell, a szél sebessége helyenként a 90 kilométer per órát is elérheti. Ezeken a részeken nem kizárt a jégeső sem.

Az OMSZ egyes szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki zivatarok miatt. Csak Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megyében nincs figyelmeztetés.

A mai napon nem várható fronthatás, de fokozódik a kánikula. A hőség már nemcsak a legyengült vagy az idős szervezetet veszi igénybe, hanem a fiatal, egészséges emberekét is. Légszomj, fulladás jelentkezhet, az esetleges zivatarokban pedig az asztmások tünetei erősödhetnek fel. A szelesebb tájakon előfordulhat fejfájás, nyugtalanság. Különösen az időseknek, valamint a szív- és keringési panaszokkal élőknek azt javasolják, hogy kerüljék a fizikai megterhelést.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?